Micoza genitală. Care sunt cauzele infecţiilor din zona intimă

Doar infecţia cu Candida albicans dă mâncărimi şi usturimi în zona intimă – totuşi, o mulţime de femei se plâng de iritaţii chiar şi când micoza a fost vindecată. Iată ce trebuie să ştii despre micoza genitală.
Micoza genitală - Care sunt cauzele
Vaignul nu este o zonă sterilă,în ciuda igienei zilnice:conţine peste o sută de milioane de germeni pe mililitru de secreţii,spun specialiştii. Din fericire,80 % sunt lactobacili care formează flora vaginală bună,şi care sunt indispensabili sănătăţii zonei,pentru că menţin aciditatea vaginală şi ţin sub control restul germenilor. Pot însă să apară dezechilibre după un tratament cu antibiotice,la suferindele cu diabet sau în cazul scăderii concentraţiei hormonilor feminini.
Cauze puţin cunoscute
Micoza genitală - Iritaţia şi senzaţia de usturime se pot instala uneori şi după ce te-ai vindecat de micoză,sau survin fără vreo explicaţie anume,arată dermatologii. Se crede că originea problemei este psihosomatică,ceea ce nu înseamnă că femeile afectate nu suferă. Susţinerea psihologică,timp de câteva săptămâni,şi relaxarea la nivelul perineului pot ameliora simptomele.
Toaleta zilnică nu ajută
Toaleta zilnică a zonei intime nu e suficientă pentru a scăpa de neplăcutele iritatii,spun specialiştii. Pentru că,în ciuda măsurilor de igienă,problemele cele mai frecvente apar înainte menstruaţiei. În această perioadă,pH-ul vaginului se modifică la anumite femei,ceea ce favorizează înmulţirea ciupercilor de tip Candida.
Micoza genitală - Simptomele micozei
Simptomele micozei sunt tipice:mâncărimi,roşeaţă,dureri în timpul raportului sexual,scurgeri albicioase,dense. Tratamentul cu ovule este eficace – chiar şi în caz de recidivă.