Ai poftă de ceva răcoritor? Prepară un tort cu pepene roşu!
![1 54696 original jpg jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-f/fd03ee88-9521-475b-8b29-58683f07a3b4/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D690%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Următorul desert este uşor de preparat şi la îndemâna oricui. Nu este nevoie de reţete complicate atunci când ne dori să mâncăm ceva răcoros.
Pentru blat
2 foi aluat de foitaj dezgheţate
Pentru caramel
400 g zahăr30 g unt2 linguriţe coniac
Pentru umplutură
500 g pepene roşu fără coajă şi seminţe
1 plic gelatină albă
75 ml apă
2-3 plicuri gelatină roşie
50 g zahăr
250 ml vin roşu sau roze dulce
sucul de la o lămâie
Pentru decor
150 ml frişcă
frunze de mentă
făşii subţiri de coajă de lămâie
150 g cubuleţe de pepene roşu