Baclava de post
Dacă vrei să faci o surpriză copiilor sau dacă ai o masă festivă de pregătit în perioada postului, pentru desert poţi pregăti baclava sau plăcintă cu nuci.
Ingrediente
1 pachet foi de plăcintă
200 g zahăr
150 g nucă măcinată
150 g margarină vegetală
scorţişoară,după gust
Pentru sirop
250 ml apă
200 g zahăr
1 lingură miere
scorţişoară,opţional
esenţă de vanilie,după gust
Preparare
Amestecă zahărul cu nuca şi scorţişoara. Topeşte margarina. Unge cu puţină margarină tava de copt şi pune 6 foi de plăcintă unse şi acestea cu margarină. Presară uniform un sfert din amestecul de nucă. Adaugă patru foi unse cu margarină,apoi iar un strat de nucă. Repetă operaţiunea,iar la final întinde şi ultimele foi rămase,de asemenea unse cu grăsime. Unge ultima foaie după ce ai tăiat baclavaua în fâşii sau pătrate,apoi dă prăjitura la cuptor până se rumeneşte. Între timp,pregăteşte siropul. Topeşte zahărul în apă,pe foc mic,iar după ce se răcoreşte,adaugă miere,scorţişoară,esenţă. După coacere,pune siropul răcit peste baclavaua abia scoasă din cuptor. După răcirea prăjiturii,e nevoie să stea la frigider peste noapte.
Sursă foto:Fotolia