Brioşe cu cremă de cafea
Cu o aromă uşor amăruie şi o cremă fină pe deasupra, aceaste brioşe vor face deliciul invitaţilor. Uite cât de simplu este să prepari brioşe cu cremă de cafea!
De ce ai nevoie pentru brioşe cu cremă de cafea
100 ml cafea
1 lingură pudră de espresso
100 ml lapte
1 linguriţă esenţă de vanilie
300 g făină
4 linguri cacao
1 lingură praf de copt
1 praf de sare
100 g unt
200 g zahăr
1 ou
Pentru cremă
200 g unt
400 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă pudră de espresso
Cum se prepară brioşe cu cremă de cafea
Dai drumul la cuptor şi pui hârtii în formele pentru brioşe. Dizolvi pudra de espresso în cafea,adaugi laptele şi esenţa de vanilie şi amesteci până se omogenizează. Combini făina cu cacaua,praful de copt şi sarea. Mixezi untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă,adaugi oul şi,după ce s-a încorporat,pui făina şi la final cafeaua. Umpli pe tei sferturi formele de brioşe şi le dai la cuptor 17-20 de minute. Le laşi la răcorit.
Pentru cremă,amesteci pudra de espresso cu vanilia până se dizolvă.Baţi cremă untul şi pui,puţin câte puţin,zahărul şi la final espresso. Pui crema în poş şi decorezi brioşele.
Sursa foto http://www.browneyedbaker.com