Brioşe cu fructe de pădure şi ciocolată albă, un desert pe care toată familia îl va iubi
Cauţi să prepare un dulce rapid, delicios şi simplu de făcut? Ideale pentru a fi servite la cafea, brioşele cu fructi de pădure şi ciocolată se fac după o reţetă care nu necesită foarte multă trudă sau talent în bucătărie.
Ai nevoie de câteva forme speciale pentru brioşe, iar fructele în combinaţie cu ciocolata albă vor deveni instant un deliciu. Reţeta recomandată de gustos.ro are un grad mediu de dificultate şi nu durează mai mult de 30 de minute.
Ingrediente Brioşe cu fructe de pădure şi ciocolată albă
- 300 g fructe de pădure,
- 150 g ciocolată albă,
- 200 g unt,
- 300 g zahăr,
- 440 g făină,
- 4 ouă,
- 140 ml lapte,
- 1 pliculeţ praf de copt,
- esenţă vanilie sau zahăr vanilat,
- 1 praf sare
Citeşte şi: Cum să faci aluat de clătite la sticlă! Este cea mai rapidă şi cea mai delicioasă reţetă
Pentru topping:
- 60 g făină,
- 60 g zahăr,
- 60 g unt rece
Mod de preparare Brioşe cu fructe de pădure şi ciocolată albă
Într-un castron amestecăm făină cu praful de copt şi sarea şi lăsăm deoparte.
Mixam (cu mixerul sau în vasul robotului) untul la temperatura camerei împreună cu zahărul. Adăugăm câte un ou, amestecând bine după fiecare. Incorporam laptele treptat, alternând cu făînă amestecată cu praful de copt.
La final adăugăm fructele de pădure şi ciocolată tăiată bucăţele.
Într-o tavă specială pentru brioşe (sau în forme) aşezăm hârtiuţele pentru brioşe şi le umplem cu compoziţie circa 2/3.
Citeşte şi: Cheescake cu caramel. Un desert pentru toate gusturile
În alt castron, amestecăm rapid, cu degetele, untul rece împreună cu făînă şi zahărul până obţinem o compoziţie sfărâmicioasă. Presăram deasupra hartiutelor şi dăm la cuptorul încins pentru 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Când sunt gata le scoatem pe un grătar şi le lăsăm să se răcească.
Poftă bună!