Brioşe delicioase cu ciocolată
Cui nu-i place ciocolata? Sau cui nu i-ar plăcea o delicioasă brioşă cu ciocolată? Poate că la prima vedere pare a fi greu de făcut, dar lucrurile nu stau deloc aşa!
Ingrediente de care ai nevoie:
300 g făină
150 g zahăr alb
150 g zahăr brun
4 linguri unt
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
60 g ciocolată neagră
50 g cacao
100 ml apă fierbinte
150 g smântână
½ linguriţă esenţă de migdale
½ linguriţă esenţă de vanilie
2 ouă
150 g unt
½ linguriţă esenţă de migdale
½ linguriţă esenţă de vanilie
1 praf de sare
600 g zahăr pudră
Cum se prepară brioşele de ciocolată
Dă drumul la cuptor şi pune hârtie de brioşe în forme. Combină făina,zahărul,praful de copt şi sarea. Pune ciocolata ruptă bucăţi,untul şi cacaua într-un vas,iar deasupra toarnă apa fierbinte. Amestecă,acoperă vasul 2 minute şi amestecă din nou până ce se topesc şi se omogenizează. Încorporează ouăle bătute,smântâna,esenţa de vanilie şi cea de migdale. Încorporează făina şi amestecă bine până ce se omogenizează compoziţia.
Toarnă compoziţia în forme,doar pe trei ferturi şi dă brioşele la cuptor până trec testul scobitorii.
Mixează untul cu zahărul şi un praf de sare,iar când capătă o consistenţă cremoasă pune esenţele. După ce s-au răcit brioşele ornează-le cu glazura de unt şi presară migdale tocate.