Cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt

Cartofii noi au un gust deosebit faţă de cei de anul trecut. Serveşte-i cu sos de iaurt grecesc şi vei avea un preparat deosebit şi uşor de preparat.
Ai nevoie de
1 kg cartofi noi
sare grunjoasă
½ pachet unt
sare
piper negru măcinat
4-5 fire usturoi verde
Pentru sos
2 căni iaurt grecesc
zeama de la ½ lămâie
sare
piper negru măcinat
3-4 căţei de usturoi,pisaţi
2-3 frunze de ceapă verde,tăiate fin
1-2 morcovi,daţi prin răzătoare
Cum se prepară
Pentru sos,omogenizezi cu zeama de lămâie şi pui sare şi piper,după gust. Îl freci cu usturoiul,adaugi ceapa verde tocată şi morcovii raşi. Dai sosul la frigider 30 de minute sau câteva ore,ca să se combine aromele.
Freci cartofii noi cu sare grunjoasă,îi speli bine,îi pui într-o oală cu apă şi îi fierbi până se străpung uşor cu furculiţa. Îi scoţi,îi tai jumătăţi sau sferturi şi îi aşezi într-o tavă. Pui cubuleţe de unt din loc în loc,îi condimentezi cu sare şi piper,după gust,şi aşezi usturoiul verde tăiat printre cartofi. Dai tava la cuptor până se rumenesc. Îi serveşti cu sosul de iaurt.