Cea mai rapidă reţetă de macarons

1 73793 original jpg jpeg

Pe 20 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Macaronului, acel desert franţuzesc pe care l-ai mânca şi cu ochii închişi într-o după-amiază romantică. Colorate şi parfumate, prăjiturile macarons sunt extrem de delicioase şi uşor de făcut. Cum? Iată reţeta:

Ingrediente:

-3 albuşuri

-100 g de făină de migdale

-20 g zahăr tos

-180 g zahăr pudră

Baţi albuşurile 3 minute,până capătă consistenţă. Adaugi zahărul tos şi mixezi totul timp de 10 minute până obţii o bezea lucioasă. Separat,amesteci făina de migdale cu zahărul pudră şi apoi adaugi bezeaua treptat. Amesteci totul cu o paletă de sus în jos,până obţii o cremă. Pregăteşte o tavă tapetată cu hârtie de copt şi toarnă compoziţia cu ajutorul unei pungi deschise la vârf,cu un diametru de 4 cm. După ce ai încălzit cuptorul la 150 de grade,laşi la copt 15 minute. Trebuie să fii foarte atentă ca să nu se ardă.

Cremă pentru macarons

Pentrucremacu care vei umple macaronul,poţi alege orice ingredient doreşti,de la zmeură proaspătă până la ciocolată. Spre exemplu,pentru o cremă de ciocolată ai nevoie de:

-120 g ciocolată neagră

-jumătate de cană de smântână lichidă

-1 lingură de unt.

Rupi ciocolataîn bucăţi şi o pui la topit împreună cu untul la bain-marie. Amesteci uşor până se topeşte şi o laşi să se răcească. Adaugi smântâna lichidă şi vei obţine o cremă consistentă. În final,lipeşti câte doi macarons cu crema rece şi îi aşezi pe o farfurie. Poftă bună!