Chifteluţe cu legume
Legumele verzi se numără printre cele mai apreciate de nutriţionişti, datorită numărului mare de vitamine şi antioxidanţi, ce contribuie la sănătateaorganismului. Încearcă şi tu o reţetă delicioasă de chifteluţe, cu multă verdeaţă.
Ai nevoie de
2 morcovi
4 cartofi
2 cepe
1 ou
2 felii de pâine
5 linguri pesmet
1 căpăţână usturoi
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
sare
piper
Preparare
Cureţi morcovii,ceapa şi cartofii şi îi tai mărunt. Zdrobeşti usturoiul şi îl pui în blender împreună cu pâinea şi verdeaţa. Adaugi legumele,3 linguri de pesmet şi oul bătut. Presari sare şi piper,după gust,mixezi compoziţia,apoi o dai la frigider o oră.
Formezi chiftele,le dai prin pesmetul rămas şi le aşezi într-o tavă tapetată. Le coci pe ambele părţi 20 de minute. Le serveşti alături de cartofi ţărăneşti,cu ceapă roşie şi salată verde.
Foto:Profimedia