Choux à la crème cu aromă de căpşuni

3 choux a la creme jpg jpeg

La sfârşit de săptămână ne dorim, de cele mai multe ori, să gustăm ceva dulce şi aromat, preparat în casă. Ce poate fi mai încântător decât un choux à la crème cu aromă de căpşuni? Micile gogoşi cu cremă se numără printre cele mai apreciate deserturi.

Ingrediente

Pentru aluat:

250 ml apă

100 g unt 82% grăsime

200 g făină

4 ouă mari

1 praf de sare

Pentru crema de căpşuni:

300 g căpşuni proaspete

250 g cremă de brânză

300 g frişcă lichidă

60 g zahăr

12 g gelatină foi

Prepară choux à la crème astfel:

Pentru aluat, pui la fiert apa cu untul tăiat cubuleţe şi cu praful de sare, iar când începe să clocotească adaugi făina. Amesteci bine, până ce se încorporează,  şi laşi pe foc câteva minute, până când amestecul începe să se dezlipească de pe pereţi. Laşi compoziţia să se răcească, apoi adaugi, treptat, câte un ou şi mixezi bine după fiecare, astfel încât aluatul să devină omogen.

Pui aluatul într-un poş şi formezi gogoşele într-o tavă tapetată. Pui tava în cuptorul preîncălzit la foc mediu, şi ţii gogoşelele până ce cresc şi devin uşor aurii. Este important să nu deschizi deloc uşa cuptorului pe timpul coacerii! Când sunt gata, le laşi la răcit pe un prosop.

Pentru cremă, hidratezi gelatina în 50 ml de apă rece. Presari zahărul peste căpşuni şi le pasezi cu un blender. Pui piureul obţinut pe foc mic. Când devine fierbinte, stingi focul şi adaugi gelatina, amestecând până la dizolvare completă. Cu ajutorul unei site, strecori piureul, pentru a înlătura seminţele.

Amestecul răcit îl torni peste crema de brânză şi omogenizezi. Baţi frişca până ce obţii o consistenţă cremoasă şi o încorporezi în compoziţia de brânză. Crema rezultată o ţii la rece, aproximativ o oră.

Tai gogoşelele în două părţi egale şi le umpli pe cele de la bază cu crema de căpşuni. Opţional, le poţi asambla în aşa fel încât, la mijloc, să aşezi câteva felii de căpşuni proaspete.