Deliciul toamnei, un desert deloc costisitor: Plăcinta cu dovleac

1 placinta cu dovleac jpg jpeg

Dovleacul este, fără doar şi poate, vedeta toamnei. Unii îl preferă copt, acoperit cu scorţişoară, în timp ce alte gospodine fac din el cel mai delicios desert, foarte simplu de preparat şi deloc costisitor. Plăcinta cu dovleac este dulcele care îţi va încânta papilele gustative instant!

Iată cum se prepară şi de ce ai nevoie pentru a face cel mai delicios desert, foarte ieftin şi rapid, plăcinta cu dovleac, potrivit gustos.ro:

Ingrediente

aluat:

  • 600 gr făină
  • 150 gr zahăr pudra
  • 250 gr unt
  • 3 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat

umplutură:

  • 1 kg de dovleac ras
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 2 linguri ulei
  • 1 gălbenuş pentru uns

Mod de preparare

Prepararea aluatului: Într-un castron încăpător amestecăm făînă cu zahărul pudra, zahărul vanilat şi praful de copt. Adăugăm coajă rasă de lămâie, untul la temperatura camerei şi ouăle. Frămîntăm bine şi la final obţinem un aluat moale şi puţîn lipicios. Îl dăm la rece învelit în folie alimentară pînă cînd preparam umplutură.

Prepararea umpluturii: Dovleacul îl curăţăm de coajă şi îl radem pe răzătoarea cea mare. Eu l-am mărunţit cu robotul. Se căleşte dovleacul la foc mic cu 2 linguri ulei. Adăugăm zahărul şi scorţişoară. Amestecăm să se topească zahărul şi astfel umplutură este gata.

Împărţim aluatul în două părţi egale. Între două foi de hârtie pergament întindem cu sucitorul aluatul la dimensiunea tăvii în care ne-am propus să coacem plăcintă. Cînd ajungem cu foaia la dimensiunile tăvii, luăm împreună cu hârtia aluatul şi îl aşezăm în tavă. Turnam umplutură pe care o întindem pe toată suprafaţă tăvii. Cea de a două jumătate de aluat o întindem la fel între două bucăţi de hârtie pergament şi o tăiem fâşii lungi cu formă de saratele.

Aşezăm sub formă de grilaj la suprafaţă plăcintei fasaile de aluat pe care le ungem cu un gălbenuş de ou amestecat cu puţînă apă. Coacem plăcintă în cuptorul încins la 180°C pînă se rumeneşte pe deasupra. După răcire, porţionăm, pudram cu zahăr şi servim.



Recente

Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg
anne nygard 0deq4DZy7xw unsplash jpg
Dovleac cu creveti  Sursa foto shutterstock 1943160427 jpg