Desert de post. Prăjitură cu salam de biscuiţi şi glazură de cacao

Sunt multe nume pentru salamul de biscuiţi: rulou de biscuiți cu cacao, desert de salam, prăjitură cu salam, cârnat cu biscuiţi, dar există o singură descriere: bucurie simplă. Dacă adaugi un blat şi o glazură de cacao, vei obţine o prăjitură deosebită, care este permisă şi în post.

image

Cacao, biscuiţi, nuci crocante – ce poate fi mai bun decât această combinaţie simplă? Îţi propunem un desert pe care îl poţi face din câteva ingrediente pe care le ai la îndemână în casă.

Salamul de ciocolată este un desert italian popular, unde este cunoscut sub numele de salame di cioccolato sau salame dolce. Este la fel de comun în Portugalia, Sicilia și Rusia, unde este cunoscut sub numele de salame de chocolate, salame turco și shokoladnaya kolbasa.

În toate variantele sale, rulada dulce își datorează numele formei sale care arată ca salamul, care este doar un desert cu nuci, cu glazură de cacao sau acoperit cu zahăr pudră.

Ingrediente pentru şase porţii

Pentru blat:

250 ml apă

1 vârf de cuţit sare

60 ml ulei

2 linguri cacao

1 cană zahăr

1 plic praf de copt

300 g făină

Pentru umplutură:

500 g biscuiţi

300 g nuci

1 lingură gem

50 g stafide

150 ml apă

50 g cacao

1 plic zahăr vanilat

esenţă de rom, după gust

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu griş. Cum s-o prepari dacă ţii post

Pentru glazură:

4 linguri zahăr pudră

2 linguri cacao

1 linguriţă ulei

2 ½ linguri apă clocotită

Cum să faci prăjitură cu salam de biscuiţi

Laşi stafidele la hidratat o jumătate de oră. Pentru blat, amesteci apa, sarea şi uleiul. Separat, combini cacaua, zahărul, praful de copt şi făina pe care le înglobezi treptat în amestectul lichid. Pui compoziţia într-o tavă de chec, tapetată, pe care o introduci în cuptor pentru 30 de minute.

Pentru umplutură, macini un sfert din cantitatea de biscuiţi, iar pe restul îi rupi în bucăţi. Prăjeşti nucile zece minute, apoi le zdrobeşti. Amesteci zahărul cu apa pe foc mic până când se topeşte zahărul.

Vezi şi: Bomboane cu biscuiţi şi fulgi de nucă de cocos

Dai deoparte şi adaugi cacaua, stafidele scurse, gemul, biscuiţii, nucile şi omogenizezi. Pui blatul pe o folie alimentară, apoi îl acoperi cu compoziţia de biscuiţi. Înfăşori totul în folie şi formezi un rulou pe care îl dai la rece.

Pentru glazură, topeşti zahărul, apoi adaugi cacaua, uleiul şi apa. Amesteci viguros şi adaugi glazura peste prăjitură după ce îndepărtezi folia şi o aşezi pe un platou.

FOTO: Shutterstock



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg