Desert de post. Prăjitură cu salam de biscuiţi şi glazură de cacao

Sunt multe nume pentru salamul de biscuiţi: rulou de biscuiți cu cacao, desert de salam, prăjitură cu salam, cârnat cu biscuiţi, dar există o singură descriere: bucurie simplă. Dacă adaugi un blat şi o glazură de cacao, vei obţine o prăjitură deosebită, care este permisă şi în post.

image

Cacao, biscuiţi, nuci crocante – ce poate fi mai bun decât această combinaţie simplă? Îţi propunem un desert pe care îl poţi face din câteva ingrediente pe care le ai la îndemână în casă.

Salamul de ciocolată este un desert italian popular, unde este cunoscut sub numele de salame di cioccolato sau salame dolce. Este la fel de comun în Portugalia, Sicilia și Rusia, unde este cunoscut sub numele de salame de chocolate, salame turco și shokoladnaya kolbasa.

În toate variantele sale, rulada dulce își datorează numele formei sale care arată ca salamul, care este doar un desert cu nuci, cu glazură de cacao sau acoperit cu zahăr pudră.

Ingrediente pentru şase porţii

Pentru blat:

250 ml apă

1 vârf de cuţit sare

60 ml ulei

2 linguri cacao

1 cană zahăr

1 plic praf de copt

300 g făină

Pentru umplutură:

500 g biscuiţi

300 g nuci

1 lingură gem

50 g stafide

150 ml apă

50 g cacao

1 plic zahăr vanilat

esenţă de rom, după gust

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu griş. Cum s-o prepari dacă ţii post

Pentru glazură:

4 linguri zahăr pudră

2 linguri cacao

1 linguriţă ulei

2 ½ linguri apă clocotită

Cum să faci prăjitură cu salam de biscuiţi

Laşi stafidele la hidratat o jumătate de oră. Pentru blat, amesteci apa, sarea şi uleiul. Separat, combini cacaua, zahărul, praful de copt şi făina pe care le înglobezi treptat în amestectul lichid. Pui compoziţia într-o tavă de chec, tapetată, pe care o introduci în cuptor pentru 30 de minute.

Pentru umplutură, macini un sfert din cantitatea de biscuiţi, iar pe restul îi rupi în bucăţi. Prăjeşti nucile zece minute, apoi le zdrobeşti. Amesteci zahărul cu apa pe foc mic până când se topeşte zahărul.

Vezi şi: Bomboane cu biscuiţi şi fulgi de nucă de cocos

Dai deoparte şi adaugi cacaua, stafidele scurse, gemul, biscuiţii, nucile şi omogenizezi. Pui blatul pe o folie alimentară, apoi îl acoperi cu compoziţia de biscuiţi. Înfăşori totul în folie şi formezi un rulou pe care îl dai la rece.

Pentru glazură, topeşti zahărul, apoi adaugi cacaua, uleiul şi apa. Amesteci viguros şi adaugi glazura peste prăjitură după ce îndepărtezi folia şi o aşezi pe un platou.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg