Ficăţei cu sos de smântână la cuptor
Dacă ai la masă pe cineva căruia nu-i place ficatul, încearcă această reţetă şi e posibil să-l faci să vadă cu alţi ochi mâncărurile preparate din ficat.
Ingrediente
500 g ficat de pasăre
1 linguriţă de cimbru uscat şi mărunţit
sare
piper
2 linguri ulei
1 ceapă
1 ardei gras
1 cană cu apă
2 linguri făină
2 căţei de usturoi
8 linguri smântână
1 lingură unt
Mod de preparare
Speli şi cureţi de pieliţe ficăţeii,apoi îi pui într-un vas cu apă fiartă,pe foc mic,şi-i laşi câteva minute. Strecori ficăţeii,îi treci printr-un jet de apă rece,apoi îi tai în bucăţi. Îi pui într-o tavă alături de ceapa tăiată julien şi de ardeii mărunţiţi. Deasupra presari sare,cimbru,piper,ulei şi puţină apă. Laşi totul la cuptor 10-15 minute,apoi adaugi un amestec făcut din unt topit,făină,apă,smântână şi usturoi pisat. După circa 10 minute sau când ficăţeii s-au rumenit,se pot da la răcorit,apoi servi cu mămăliguţă sau garnitură de orez.