Prăjituri de post cu biscuiţi

1 68297 original jpg jpeg

În timpul postului, renunţi la bucatele de dulce, prin urmare şi la deserturil. Din când în când însă, poţi să mai faci câte o prăjitură de post fără ouă, lapte, brânză, unt, mai ales dacă ai copii.

Prăjituri de post cu biscuiţi-Prăjitură cu mere

Ingrediente

4 mere

100 g margarină vegetală

5 linguri de zahăr

stafide,după gust

scorţişoară,opţional

două mâini de ovăz

200 g biscuiţi simpli

Preparare

Spală şi curăţă merele de coajă,scoate-le cotoarele şi dă-le pe răzătoare. Căleşte-le cu zahăr,margarină până mai scade zeama pe care o lasă. Adaugă la final,ovăzul,stafidele şi scorţişoara,după cum preferi. Apoi,pe o tavă dreptunghiulară,pune un rând de biscuiţi,unul de mere. La final,poţi să presari scorţişoară,pentru decor.

Prăjituri de post cu biscuiţi – Salamde biscuiţi

Ingrediente

½ kg biscuiţi simpli

1 pachet margarină vegetală

1 cană zahăr

6 linguri cacao

300 g nucă măcinată

esenţă de rom,opţional

Preparare

Zdrobeşte biscuiţii,apoi amestecă margarina topită cu zahăr,cacao şi nucă. La final,încorporează şi biscuiţii. Pe o folie alimentară,pune întreaga compoziţie,apoi ruleaz-o şi ţine-o la frigider peste noapte.

Prăjituri de post cu biscuiţi – Tort de clătite cu banane şi biscuiţi

Ingrediente

13 linguri făină

1 cană apă minerală

2 linguri zahăr

1 praf de sare

100 ml ulei

ulei pentru copt

1 kg banane

1 kg biscuiţi

miere,după preferinţă

Preparare

Pune făina într-un bol şi încorporează treptat apa,uleiul,zahărul,sarea. Coace clătitele pe ambele părţi în tigaia unsă cu ulei. Se parat,zdrobeşte bananele ca să formezi o pastă. Adaugă miere,după gust. Pe un platou,pune o clătită,unge-o cu pasta de banane şi presară biscuiţi zdrobiţi. Procedează la fel cu fiecare foaie de clătită. La final,decorează tot cu pastă de banane şi cu biscuiţi. Dacă preferi gemul sau dulceaţa,poţi face tortul cu acestea sau să-l îmbraci cu una dintre ele.