Reţeta zilei: Cartofi noi cu bacon
Când ţi-e poftă de cartofi noi, prepară-i cu sos pesto şi bacon! Vei fi surprinsă de succesul acestei combinaţii!
Ai nevoie de
1 kg cartofi noi,micisare grunjoasă8 felii bacon afumat50 g untsarepiper negru măcinatbusuioc,pentru decorPentru sosul pesto1 căţel de usturoisare grunjoasă3 mâini de busuioc½ lingură seminţe de pin6 linguri parmezan ras4 linguri ulei
Freci cartofii noi cu sare grunjoasă,îi speli bine,îi pui într-o oală cu apă sărată şi îi fierbi până se înmoaie,10-15 minute,în funcţie de mărime.
Pentru sosul pesto,pui usturoiul într-un mojar,cu sare după gust,şi îl pisezi bine. Treptat,adaugi frunzele de busuioc şi le pisezi,până obţii o pastă. Pui seminţele de pin,şi după ce le pisezi,încorporezi parmezanul ras. Torni în fir subţire uleiul şi amesteci cu pistilul până obţii un sos pesto consistent.
Prăjeşti feliile de bacon într-o tigaie,până se rumenesc. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le laşi să se răcească. Topeşti untul în aceeaşi tigaie,adaugi cartofii,pui sare şi piper,după gust,şi îi ţii 5 minute. Îi iei de pe foc şi torni sosul pesto. Amesteci ca să se acopere uniform. La final,îi serveşti cu bacon şi,dacă vrei,îi decorezi cu frunze de busuioc.
Sursă foto:Profimedia