Reţeta zilei: Chec cu nucă, frişcă şi banane
Acest desert îţi va încânta simţurile!
Ingrediente de care ai nevoie:
Pentru aluat
5 ouă
1 cană de zahăr pudră
1 cană făină
100 g nucă zdrobită
4-5 linguri ulei
1 praf sare
Pentru frişcă
500 ml smântână cu 32% grăsime,rece
1 cană zahăr pudră
Pentru decor
1 banană,feliată
1 tabletă ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru aluat,separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu zahărul pudră şi sarea până obţii o spumă tare. Separat,freci gălbenuşurile cu uleiul,ca la maioneză. Încorporezi în albuşuri,alternativ,1-2 linguri de făină,baţi 1-2 linguri din compoziţia de gălbenuşuri şi amesteci. Repeţi până termini ingredientele. La final,cu o spatulă,încorporezi miezul de nucă zdrobit şi omogenizezi. Torni aluatul într-o tavă tapetată de chec şi o dai la cuptor,până se rumeneşte frumos şi trece testul cu scobitoarea.
Într-un bol,baţi smântâna de la frigider cu mixerul,la viteza cea mai mare. După câteva minute,când vezi că a crescut în volum,adaugi zahărul pudră. Mixezi în continuare până când obţii o frişcă tare şi densă. O dai la rece.
Separat,într-un vas,topeşti ciocolata pe baie de aburi şi treci rapid feliile de banană,doar pe jumătate. Le scoţi pe o foaie de hârtie de copt şi le laşi să se răcească la temperatura camerei.
Tai checul după ce s-a răcit şi faci câteva „sendvişuri“ astfel:aşezi o felie,pui frişcă,acoperi cu o altă felie,apoi ornezi cu puţină frişcă şi felii de banane.