Reţeta zilei: Chec însiropat cu mac
Cei care evită reţetele clasice de mac, deoarece li se par prea uscate, pot încerca această variantă însiropată.
Pentru chec
Ai nevoie de
450 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
220 g unt
200 g zahăr
200 g mac
200 g smântână
1 linguriţă esenţă de vanilie
4 ouă
Pentru sirop
100 ml apă
100 g zahăr
5-6 linguri suc de lămâie
zahăr pudră,pentru decor
Cum se prepară checul
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă.
Amesteci făina cu sarea şi praful de copt. Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle,unul câte unul,smântâna şi esenţa de vanilie. Împarţi compoziţia în jumătate şi pui în una din ele seminţele de mac spălate. Torni compoziţia de mac într-o formă specială,iar deasupra o aşezi pe cea simplă. Dai checul la cuptor până când trece testul scobitorii.
Dizolvi zahărul în apă caldă,torni zeama de lămâie şi amesteci. Torni siropul peste chec,după ce s-a răcorit,apoi îl decorezi cu zahăr pudră,după gust.