Reţeta zilei: Chec însiropat cu mac

1 72822 original jpg jpeg

Cei care evită reţetele clasice de mac, deoarece li se par prea uscate, pot încerca această variantă însiropată.

Pentru chec

Ai nevoie de

450 g făină

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

220 g unt

200 g zahăr

200 g mac

200 g smântână

1 linguriţă esenţă de vanilie

4 ouă

Pentru sirop

100 ml apă

100 g zahăr

5-6 linguri suc de lămâie

zahăr pudră,pentru decor

Cum se prepară checul

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă.

Amesteci făina cu sarea şi praful de copt. Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle,unul câte unul,smântâna şi esenţa de vanilie. Împarţi compoziţia în jumătate şi pui în una din ele seminţele de mac spălate. Torni compoziţia de mac într-o formă specială,iar deasupra o aşezi pe cea simplă. Dai checul la cuptor până când trece testul scobitorii.

Dizolvi zahărul în apă caldă,torni zeama de lămâie şi amesteci. Torni siropul peste chec,după ce s-a răcorit,apoi îl decorezi cu zahăr pudră,după gust.