Reţeta zilei: clătite cu cireşe

Vrei să găteşti ceva rapid şi bun în acelaşi timp? Încearcă reţeta pe care ţi-o propunem.
Ingrediente
Pentru aluat300 ml lapte2 ouă120 g făină60 g amidon de porumb60 g unt1 praf sare
2 linguri ulei,pentru prăjit clătitele
170 g zahăr pudră
120 g seminţe de mac măcinate
600 g cireşe
100 ml smântână lichidă 12% grăsime
50 ml smântână 20% grăsime
2 ouă
100 g zahăr
Mod de preparare
Mixezi laptele cu ouăle şi le amesteci cu făina cernută,apoi adaugi treptat amidonul. La final,pui untul şi praful de sare. Într-o tigaie unsă uşor cu ulei coci clătitele. Le aşezi pe o farfurie şi le laşi să se răcească.
Umpli clătitele cu cremă făcută din zahărul pudră,amestecat cu macul măcinat şi cu cireşele curăţate de sâmburi. Într-o tavă cu pereţi înalţi,tapetată,aşezi în picioare clătitele umplute.
Combini ambele tipuri de smântână cu ouăle şi zahărul şi torni peste prăjitură,în tavă. Dai desertul la cuptorul încălzit,aproximativ 35 de minute. Înainte de servire,le presari cu zahăr.