Reţeta zilei: Piept de pui umplut cu şuncă

1 74570 original jpg jpeg

Carnea de pasăre este sursă de proteine şi vitamine, având un conţinut redus de grăsimi şi carbohidraţi. Este uşor de digerat, şi din acest motiv este recomandatăcelor care se confruntă cu probleme digestive.

Ai nevoie de

1 piept de pui dezosat

2 felii şuncă

felii caşcaval

4 felii roşii

2 dovlecei

1 ceapă

2-3 linguri ulei

sare

piper

Preparare

Tai pieptul de pui în jumătate,astfel încât să obţii două felii. Baţi carnea cu ciocanul,apoi o condimentezi cu sare şi piper,după gust. Aşezi pe fiecare câte o felie de şuncă,2 felii de roşii şi o felie de caşcaval. Împătureşti carnea şi o fixezi pe margini cu scobitori,apoi o aşezi într-o tavă unsă,o acoperi cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor aproximativ 45 de minute. Dai hârtia la o parte şi laşi carnea să se rumenească. O stropeşti din când în când cu sosul din tavă.

Separat,tai capetele dovleceilor şi-i feliezi. Îi amesteci cu sare,piper,ulei şi ceapa feliată. Pui dovleceii în tava cu hârtie de copt şi-i ţii până când se înmoaie şi se rumenesc puţin. Îi serveşti cu pieptul de pui umplut.

Foto:Profimedia