Reţeta zilei: Piure cu legume sotate
Un fel de mâncare săţios, delicios şi uşor de preparat.
Ai nevoie de
Pentru piure
1 kg cartofi
25 g unt
200 ml lapte
1 praf de sare
Pentru legume
300 g mazăre
2 morcovi
1 praf de sare
2-3 linguri ulei
Fierbi cartofii în coajă,în apă cu sare,după ce i-ai spălat bine. Îi scurgi,îi laşi la răcorit,îi descojeşti,îi pasezi şi-i amesteci cu laptele cald,untul şi sare după gust. La final,trebuie să obţii un piure cremos.
Între timp,cureţi morcovii şi-i tai bucăţi. Îi amesteci cu mazărea congelată sau din conservă şi-i sotezi,în ulei încins. Potriveşti de sare şi ţii pe foc,amestecând constant,până se înmoaie legumele.
Serveşti piureul cu legume sotate.
4 porţii
Preparare 60’
Dificultate mică
Sfat
Pentru piure este recomandat să foloseşti cartofi albi. Aceştia absorb lactatele mai bine decât cei roşii şi piureul va fi mai cremos. Laptele trebuie să fie cald,nu fierbinte şi untul cât mai gras. Evită să utilizezi blenderul pentru a pasa cartofii,deoarece piureul va avea o consistenţă gumoasă.