Reţeta zilei: prăjitură rece cu căpşuni

1 75051 original jpg jpeg

În cazul în care nu-ţi ies deserturile preparate la cuptor, cu această reţetă nu vei avea probleme.

Ai nevoie de

500 g biscuiţi simpli

225 g unt

500 g smântână pentru frişcă

1 plic gelatină

200 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

500 g căpşuni

Preparare

Zdrobeşti biscuiţii,apoi îi amesteci cu untul topit. Îi aşezi într-o tavă dreptunghiulară tapetată şi-i presezi uşor. Dai blatul la rece cel puţin 30 de minute.

Baţi smântâna cu zahărul şi esenţa de vanilie până se transformă în frişcă. Adaugi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi torni crema peste blat,apoi o nivelezi. Ţii prăjitura la rece peste noapte,apoi tai jumătăţi căpşunile şi le aşezi peste cremă.

Sursă foto:Profimedia