Reţeta zilei: Tartă cu caise şi fulgi de ovăz
Află secretele preparării unei tarte delicioase cu caise, fulgi de ovăz şi alune de pădure!
Ai nevoie de
Pentru aluat:
• 175 g făină
• 1 praf de sare
• 50 g unt
• 1 ou
• 3 linguri apă minerală
Pentru umplutură:
• 300 g caise
• 4-5 linguri zahăr
Pentru decor:
• 100 g stafide
• 200 g alune de pădure
• 150 g fulgi de ovăz
• zahăr pudră
Preparare
Pentru aluat,amesteci făina într-unvas cu sarea,apoi pui untul tăiat bucăţi. Faci o adâncitură în centru,adaugi oul,torni apa şi frămânţi un aluat omogen,pe care-l pui la rece 30 de minute.
Speli şi scoţi sâmburii caiselor. Le scurgi bine de apă şi le amesteci într-un castron cu zahărul.Scoţi coca de la rece,întinzi aluatul într-o tavă rotundă,îmbraci şi pereţii până la jumătate,înţepi cu furculiţa şi-l coci în cuptorul preîncălzit 10 minute. Îl laşi la răcit puţin.
Pui caisele amestecate cu zahărul în tavă şi introduci din nou în cuptor 15 minute. Serveşti tarta rece presărată cu fulgi de ovăz,alune de pădure zdrobite,stafi de şi zahăr pudră.