Reţeta zilei: Tartă cu dovlecei
Profită de sezonul dovleceilor, pentru a prepara o tarta gustoasă!
Ai nevoie de: Pentru aluat
200 g făină
125 g unt,tăiat cubuleţe
1 praf sare
1 ou
50 ml apă rece
Pentru umplutură
2 dovlecei,feliaţi
ulei
3 căţei usturoi
200 g brânză
100 g smântână grasă
3-4 ouă
sare
piper
1-2 morcovi,raşi
1 ou bătut
Preparare
Pui într-un vas făina,untul,sarea,oul şi apa. Amesteci ca să se lege compoziţia şi frămânţi bine până când obţii un aluat elastic. Îl înveleşti în folie alimentară şi îl dai la frigider 30 de minute.
După ce s-a întărit,întinzi o foaie din aluat,îl aşezi într-o formă rotundă tapetată,înclusiv pe margini,îl înţepi din loc în loc,îl dai la cuptorul încins,în prealabil,şi îl laşi să se coacă 12-15 minute.
Între timp,feliile de dovlecei le dai cu sare.
Amesteci smântâna,brânza,cele 4 ouă,usturoiul zdrobit şi condimentezi cu sare şi piper,după gust. Torni o parte din sos peste aluat,pui din loc în loc feliuţele de dovlecei,iar sos,dovlecei,morcovi raşi,sos,iar ultimul strat trebuie să fie de dovlecei peste care pui morcovi raşi.
Torni oul bătut şi dai din nou la cuptor,25-35 de minute,până se rumeneşte tarta. Decorezi după imaginaţie.
Sursă foto: Profimedia