Reţeta zilei: tiramisu cu cireşe
Alege ingredientul-vedetă al lunii mai şi prepară-ţi un delicios tiramisu cu cireşe!
Ai nevoie de
4 gălbenuşuri
100 g zahăr
100 ml vin dulce parfumat
450 g brânză mascarpone
230 g frişcă nebătută
280 g pişcoturi de şampanie
350 ml cafea espresso
200 g cireşe
2 linguri cacao
Preparare
Pe baie de aburi,baţi gălbenuşurile spumă. Adaugi zahărul şi vinul,amestecând continuu. Opreşti focul,dai deoparte vasul şi baţi în continuare până când compoziţia face băşici şi se întăreşte.
Freci mascarpone până devine cremă,apoi încorporezi amestecul de ouă. Baţi frişca şi o omogenizezi în cremă. Treci pişcoturile prin cafea,le aşezi într-un vas adânc,le acoperi cu cremă,pui cireşele fără sâmburi şi scurse,un alt strat de cremă şi pişcoturi.
Ultimul strat trebuie să fie de cremă. Decorezi cu cacao,folosind o sită fină de ceai,şi dai prăjitura la frigider 3 ore înainte de a o servi.
Foto:Profimedia