Reţeta zilei: Tort cu cireşe

Din delicioasele cireşe poţi prepara unele dintre cele mai delicioase şi mai rafinate prăjitură de vară. Iar acest tort cu frişcă şi cireşe este cel mai bun exemplu.
Ingrediente
Pentru blat
4 ouă
200 g zahăr
100 ml lapte
150 ml ulei
2 linguri esenţă de vanilie
350 g făină
1 praf de copt
Pentru crema de frişcă
250 g smântână pentru frişcă2 linguriţe zahăr pudră200 g cireşe
1 plic întăritor de frişcă
Pentru decor
500 g cireşe
Mixezi ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul. Adaugi laptele,uleiul,esenţa de vanilie şi făina amestecată cu praful de copt. Aşezi într-o tavă hârtie de copt şi torni compoziţia. Dai tava la cuptorul încins în prealabil,până trece testul scobitorii. Separat,amesteci smântâna rece cu zahărul pudră până obţii o cremă pufoasă. Adaugi cireşele curăţate de sâmburi şi întăritorul de frişcă. Întinzi crema peste blatul răcit,apoi dai la frigider 30 de minute. La final,decorezi tortul cu cireşe.