Reţeta zilei: Tort diplomat

1 75012 original jpg jpeg

Răsfaţă-te cu o felie de tort diplomat cu căpşuni, un desert apetisant pe care nu ai cum să îl refuzi.

Ai nevoie de

Pentru blat

300 g biscuiţi simpli200 g unt

Pentru cremă

600 g iaurt grecesc

6-7 linguri zahăr pudră

1 lingurţă esenţă de vanilie

2 plicuri gelatină

400 g căpşuni

Preparare

Speli căpşunile,le îndepărtezi codiţele,le laşi la scurs,apoi tai o parte din ele sferturi. Zdrobeşti biscuiţii,îi amesteci cu untul topit ş-i omogenizezi. Aşezi blatul într-o formă de tort,cu inel detaşabil,şi-l presezi uşor,apoi îl dai la rece 15-20 de minute. Amesteci iaurtul cu zahărul pudră,apoi adaugi esenţa de vanilie,gelatina preparata conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi omogenizezi.

Torni jumătate din cremă peste blat,aşezi un strat de căpşuni tăiate şi adaugi restul de cremă. Dai tortul la frigider peste noapte,apoi îl decorezi cu căpşunile rămase.

Foto:Profimedia