Reţeta zilei: Tort diplomat

Răsfaţă-te cu o felie de tort diplomat cu căpşuni, un desert apetisant pe care nu ai cum să îl refuzi.
Ai nevoie de
Pentru blat
300 g biscuiţi simpli200 g unt
Pentru cremă
600 g iaurt grecesc
6-7 linguri zahăr pudră
1 lingurţă esenţă de vanilie
2 plicuri gelatină
400 g căpşuni
Preparare
Speli căpşunile,le îndepărtezi codiţele,le laşi la scurs,apoi tai o parte din ele sferturi. Zdrobeşti biscuiţii,îi amesteci cu untul topit ş-i omogenizezi. Aşezi blatul într-o formă de tort,cu inel detaşabil,şi-l presezi uşor,apoi îl dai la rece 15-20 de minute. Amesteci iaurtul cu zahărul pudră,apoi adaugi esenţa de vanilie,gelatina preparata conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi omogenizezi.
Torni jumătate din cremă peste blat,aşezi un strat de căpşuni tăiate şi adaugi restul de cremă. Dai tortul la frigider peste noapte,apoi îl decorezi cu căpşunile rămase.
Foto:Profimedia