Reţete de post din Bucovina

1 61500 original jpg jpeg

Obişnuieşti să ţii postul, an de an, şi vrei să ştii ce să mai găteşti zilele astea? Iată trei reţete gustoase din Bucovina, care te vor convinge numaidecât!

Reţete de post din Bucovina-Borş de sfeclă cu tăiţei

Ai nevoie de:

2 cepe medii

2 morcovi

1 păstârnac

½ ţelină

1 ardei gras verde

3 sfecle micuţe

ulei

1 legătură de pătrunjel

1/1 l borş

1 conservă bulion (mică)

2 cartofi

1 ceşcuţă de tăiţei

sare

3 l apă

aaeb57c2ffc6cc789bceebd7cf5023d8 jpg jpeg

Cureţi legumele şi le tai după preferinţă. Căleşti în puţin ulei ceapa şi apoi adaugi şi morcovii.

După câteva minute adaugi şi restul legumelor,puţină sare şi bulionul,amesteci bine şi acoperi cu 1,5 l de apă fierbinte (încălzită separat). Laşi să fiarbă 20 minute,după care pui în oală şi cartofii cartofii şi completezi cu restul de apă (tot fierbinte – 1,5 l).

Sfecla dată prin răzătoare se adaugă şi ea după 10 minute şi,ulterior,borşul fiert separat. Mai potriveşti de sare şi laşi să dea câteva clocote. Când este gata,dai de pe foc şi adaugi pătrunjelul tăiat mărunt.

Reţete de post din Bucovina-Sarmale cu ciuperci (hribi)

700 g ciuperci

1,5 kg de varză

1 ceapă micuţă

100 g orez

bulion (după preferinţă)

cimbru

sare

piper

cf4bba80beef794fe88d4d6d6ec9e011 jpg jpeg

Cureţi şi tai mărunt ciupercile şi le căleşti în puţin ulei.

Căleşti şi ceapa şi apoi o combini cu ciupercile. Pui şi orezul,cimbrul,bulionul,sarea şi piperul şi amesteci bine. Laşi să se călească un pic împreună apoi dai de pe foc.

Cu amestecul obţinut umpli foile de varză şi faci sarmalele,pe care le pui la fiert. Laşi să fiarbă,iar spre sfârşit le poţi pune un pic şi la cuptor (20-30 minute).

Reţete de post din Bucovina-Zacuscă

Ai nevoie de:

1 kg morcovi

1 kg ceapă

1 kg ardei gras

1 kg gogoşari (sau ardei capia)

2 kg vinete

1 kg ţelină

1 l ulei

800 g bulion

3824751b1a7d1fa511bfca63aa5a5f61 jpg jpeg

Cureţi,speli şi dai prin răzătoare ţelina şi morcovii. Toci mărunt ceapa,ardeii şi gogoşarii,iar vinetele le coci,le cureţi de coajă şi le laşi la scurs. Când sunt gata,le toci şi le amesteci cu ulei.

Căleşti ţelina împreună cu morcovii şi ceapa cu ardeii şi gogoşarii. Când sunt gata toate,le laşi la răcit,apoi le pui într-o oală mare şi le amesteci cu bulionul şi puţină apă.

Amestecul obţinut îl dai la cuptor,la foc mic,până vezi că uleiul s-a ridicat la suprafaţă. Când este gata,pui zacusca în borcane,fierbinte,şi le sterilizezi în cuptor,30 de minute.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg