Şarlotă cu zmeură şi mure

1 59117 original jpg jpeg

Pentru a pregati o sarlotă cu zmeură şi mure ca cea din poză ai nevoie de 200 g zmeură, 200 g mure, 6 foi gelatină, 2 fiole esenţă de vanilie, 200 ml lapte, 200 g iaurt gras, 50 g zahăr, 2 lămâi verzi, 50 ml sirop de fructe (pentru ornat), câteva fructe de pădure (pentru ornat).

Cum se prepară sarlota cu zmeură şi mure:

Speli fructele şi le laşi să se scurgă. Înmoi gelatina 10 minute în 200 ml de apă rece. Amesteci laptele cu iaurtul,adaugi zahărul,zeama de lime şi esenţa de vanilie. Scurgi apa din gelatină (laşi doar o lingură) şi o încălzeşti la foc mic,amestecând continuu,fără să fiarbă.

După ce s.-a dizolvat gelatina,o combini cu amestecul de lapte. Torni compoziţia într-o formă (de care vrei)  pe care ai udat-o în prealabil,alternând cu straturi de mure şi zmeură.

Dai desertul de sarlotă cu zmeură şi mure la frigider minimum trei ore. Îl serveşti decorat cu zmeură,mure şi sirop de fructe de pădure.