Tartă cu caise

1 56014 original jpg jpeg

Ingrediente:150 g făină, 5 albuşuri,150 g zahăr, 200 g unt, coaja rasă şi zeama de la o lămâie, 2 plicuri zahăr vanilat, 400 g gem de caise.

Cum se prepară:

1 Se amestecă făina cu zahărul,se adaugă untul moale (la temperatura camerei),albuşurile bătute spumă cu un praf de sare,zahărul vanilat şi coaja de lămâie ­rasă. Se frământă un ­aluat ­care se lasă la rece circa30 de ­minute.

2 Se întinde din 3/4 de aluat o foaie,se aşază în forma de tartă unsă,îmbrăcând şi pereţii. Se întinde gemul în strat uniform şi se face deasupra un „gărduleţ” din fâşii de aluat. Se coace în cuptorul preîncălzit,la foc potrivit,circa 30 de minute.



Recente

clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png