Tartă cu caise

1 56014 original jpg jpeg

Ingrediente:150 g făină, 5 albuşuri,150 g zahăr, 200 g unt, coaja rasă şi zeama de la o lămâie, 2 plicuri zahăr vanilat, 400 g gem de caise.

Cum se prepară:

1 Se amestecă făina cu zahărul,se adaugă untul moale (la temperatura camerei),albuşurile bătute spumă cu un praf de sare,zahărul vanilat şi coaja de lămâie ­rasă. Se frământă un ­aluat ­care se lasă la rece circa30 de ­minute.

2 Se întinde din 3/4 de aluat o foaie,se aşază în forma de tartă unsă,îmbrăcând şi pereţii. Se întinde gemul în strat uniform şi se face deasupra un „gărduleţ” din fâşii de aluat. Se coace în cuptorul preîncălzit,la foc potrivit,circa 30 de minute.



Recente

ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte  Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate  Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
Mituri despre igiena feminina  Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara  Sfaturi utile  624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti  Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg
Manichiura cu gel jpg
protejarea mediului jpg
Supa crema d e legume  Sursa foto shutterstock 152318729 jpg