Tartă cu fructe, desertul dulce de sezon
Când ai poftă de ceva dulce şi uşor de preparat, o tartă cu fructe de sezon, răcoroasă te salvează.
Ai nevoie de
6 ouă
300 g zahăr
coaja de la 1 lămâie
1 plic zahăr vanilat
150 ml ulei
1 plic praf de copt
250 g smântână
făină, cât cuprinde
gem, la alegere
fructe diverse, după preferinţă
Pentru jeleu
1 plic tort-gelee transparent
1 cană de apă
40 g zahăr
Pasul 1
Separi albuşurile de gălbenuşuri, iar pe acestea din urmă le freci cu zahărul. Adaugi coaja de lămâie, zahărul vanilat, apoi uleiul, treptat. Încorporezi praful de copt şi mixezi. La final, pui smântâna, albuşurile bătute spumă şi făină până obţii o compoziţie de consistenţa smântânii curgătoare. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptor până se rumeneşte.
Pasul 2
După ce se răceşte, scoţi blatul din formă şi-l ungi cu un strat subţire de gem, astfel încât să-l acopere doar deasupra, nu şi pe margini.
Pasul 3
Feliezi fructele şi le aşezi peste blat.
Pasul 4
Pentru jeleu, amesteci conţinutul plicului de tort-gelee cu zahărul, apoi adaugi treptat apa, amestecând cu telul şi fierbi amestecul la foc mic, un minut. Torni jeleul peste fructe şi-l întinzi în strat uniform. Dai tarta la rece peste noapte.