Tartă cu mure, un desert de vară răcoros
Servite la aperitiv sau la desert, tartele sunt preparatele delicioase care fac deliciul meselor bogate. Alege pentru cei dragi o tartă savuroasă, cu fructe de sezon. Murele vor fi, cu siguranţă, pe placul familiei tale.
Pentru aluat
100 g unt100 g zahăr1 ou250 g făină1 linguriţă praf de coptunt, pentru uns tava
Pentru umplutură
1 kg mure
Pentru firimituri
50 g zahăr
50 g unt
70 g făină
Pentru decor
mure
fulgi de cocos
funze de mentă
, cureţi şi speli murele, apoi le laşi la scurs.
, mixezi untul moale cu zahărul până când compoziţia capătă o culoare deschisă. Adaugi oul şi mai baţi încă 2 minute. Torni în ploaie făina cernută şi amestecată cu praful de copt şi omogenizezi cu o lingură, apoi frămânţi cu mâna. Înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider o oră. Între timp preparifirimiturile. Amesteci untul rece cu zahărul şi cu făina până când obţii firimiturile.
Ungi o tavă de tartă cu unt, întinzi aluatul şi aşezi fructele, apoi presari firimiturile. Dai tarta la cuptorul încins aproximativ 50 de minute. O serveşti, dacă vrei, presărată cu mure proaspete şi cu fulgi de cocos, după gust.