Tartă cu pere caramelizate

1 57661 original jpg jpeg

Pentru aluat:  200 g făină / 100 g unt / 1 ou / un praf sare / 2 linguri lapte rece Pentru umplutură: / 2 kg pere / 250 g zahăr / 160 g unt / 1 lămâie / 50 ml apă

 Cum se prepară

Pentru aluat,amesteci ingredientele cu mixerul sau cu mâna până devin o compoziţie nisipoasă. Dacă aluatul nu se leagă,adaugi 2 linguri de lapte. Dai compoziţia la frigider pentru 30 de minute.

Pentru umplutură,cureţi perele de coajă,cotor şi căsuţa cu seminţe,le tai felii şi le stropeşti cu zeama de lămâie.

Într-o tigaie,topeşti untul cu zahărul. Adaugi 50 ml apă şi le laşi să fiarbă până devin o pastă caramelizată.

Într-o tavă unsă cu un pic de unt,întinzi aluatul de tartă peste care torni caramelul amestecat cu perele. Dai la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 45 de minute.



Recente

Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg