Tartă cu pere caramelizate

1 57661 original jpg jpeg

Pentru aluat:  200 g făină / 100 g unt / 1 ou / un praf sare / 2 linguri lapte rece Pentru umplutură: / 2 kg pere / 250 g zahăr / 160 g unt / 1 lămâie / 50 ml apă

 Cum se prepară

Pentru aluat,amesteci ingredientele cu mixerul sau cu mâna până devin o compoziţie nisipoasă. Dacă aluatul nu se leagă,adaugi 2 linguri de lapte. Dai compoziţia la frigider pentru 30 de minute.

Pentru umplutură,cureţi perele de coajă,cotor şi căsuţa cu seminţe,le tai felii şi le stropeşti cu zeama de lămâie.

Într-o tigaie,topeşti untul cu zahărul. Adaugi 50 ml apă şi le laşi să fiarbă până devin o pastă caramelizată.

Într-o tavă unsă cu un pic de unt,întinzi aluatul de tartă peste care torni caramelul amestecat cu perele. Dai la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 45 de minute.



Recente

Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg