Tiramisu cu zmeură la pahar

1 tiramisu jpg jpeg

Un desert răcoros de vară poate fi un tiramisu cu zmeură la pahar, care să vă îndulcească serile din weekend. De asemenea, poate fi o gustare dulce la o zi onomastică, pentru că arată festiv şi apetisant. Iată care sunt ingredientele.

Un desert italienesc prin excelenţă, tiramisu este celebru în întreaga lume. Puţini sunt cei care nu l-au gustat măcar odată.

De unde vine tiramisu?

Locul în care a fost preparat pentru prima dată nu este cunoscut cu exactitate. Mai multe regiuni din nordul Italiei se luptă să demonstreze că de acolo a pornit totul, iar printre pretendenţii la titlul de ,,locul de naştere" al desertului se numără: Toscana, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Lombardia şi Piemonte.

Numele desertului tira-mi-su" s-ar traduce mot a mot prin ,,ridică-mă sau trage-mă-n sus" sau dacă am privi lucrurile la modul figurat, ar putea chiar să însemne ,,fă-mă să plutesc". Denumirea a pornit cel mai probabil de la ingredientele energizante, dar şi pufoase pe care tiramisu le conţine: cafea, pişcoturi, mascarpone.

2 promo cpb nr 5 jpg jpeg

Reţeta originală conţine pişcoturi, cafea, cremă de mascarpone, gălbenuş de ou, zahăr, vin de Marsala şi pudră de cacao. Diferiţi bucătari însă experimentează alte reţete, adăugând fructe sau esenţe cu aromă puternică (migdale). 

Mai citeşte şi: 5 reţete fabuloase cu fructe: cireşe, vişine, zmeură, căpşuni

Ingrediente pentru tiramusu cu zmeură la pahar 

40' dificultate medie

500 g mascarpone, 4 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 16 pişcoturi

300 g smântână pentru frişcă 35% grăsime, 1 linguriţă esenţă de rom

2-3 linguri cacao, 250 ml cafea neîndulcită, zmeură, frunze de mentă, pentru decor

Reţetă de tiramisu pas cu pas

Bate gălbenuşurile cu zahărul până când se deschide compoziţia la culoare, apoi încorporează esenţa de rom.

Pune treptat câte o lingură de mascarpone în bolul cu crema de gălbenuşuri, mixând după fiecare, până când epuizezi toată cantitatea. Separat, bate smântâna rece până devine spumă, apoi adaug-o peste crema de mascarpone şi omogenizează.

Pregăteşte-ţi pahare mai înalte şi pune la baza lor câte o lingură de cremă. Înmoaie, foarte puţin, jumătăţi de pişcoturi în cafea şi aşază-le în pahare, acoperindu-le cu un alt strat de cremă. Alternează în acest fel încât să obţii două sau trei straturi.

Cerne cacaua peste paharul cu tiramisu, după care pune câte o mână de zmeură deasupra. Decorează cu frunze de mentă sau după preferinţă. Păstrează desertul în frigider, aproximativ două ore, înainte de servire.

Mai citeşte şi:

Sursa foto: Shutterstock



Recente

femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg