Tiramisu cu zmeură la pahar

1 tiramisu jpg jpeg

Un desert răcoros de vară poate fi un tiramisu cu zmeură la pahar, care să vă îndulcească serile din weekend. De asemenea, poate fi o gustare dulce la o zi onomastică, pentru că arată festiv şi apetisant. Iată care sunt ingredientele.

Un desert italienesc prin excelenţă, tiramisu este celebru în întreaga lume. Puţini sunt cei care nu l-au gustat măcar odată.

De unde vine tiramisu?

Locul în care a fost preparat pentru prima dată nu este cunoscut cu exactitate. Mai multe regiuni din nordul Italiei se luptă să demonstreze că de acolo a pornit totul, iar printre pretendenţii la titlul de ,,locul de naştere" al desertului se numără: Toscana, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Lombardia şi Piemonte.

Numele desertului tira-mi-su" s-ar traduce mot a mot prin ,,ridică-mă sau trage-mă-n sus" sau dacă am privi lucrurile la modul figurat, ar putea chiar să însemne ,,fă-mă să plutesc". Denumirea a pornit cel mai probabil de la ingredientele energizante, dar şi pufoase pe care tiramisu le conţine: cafea, pişcoturi, mascarpone.

2 promo cpb nr 5 jpg jpeg

Reţeta originală conţine pişcoturi, cafea, cremă de mascarpone, gălbenuş de ou, zahăr, vin de Marsala şi pudră de cacao. Diferiţi bucătari însă experimentează alte reţete, adăugând fructe sau esenţe cu aromă puternică (migdale). 

Mai citeşte şi: 5 reţete fabuloase cu fructe: cireşe, vişine, zmeură, căpşuni

Ingrediente pentru tiramusu cu zmeură la pahar 

40' dificultate medie

500 g mascarpone, 4 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 16 pişcoturi

300 g smântână pentru frişcă 35% grăsime, 1 linguriţă esenţă de rom

2-3 linguri cacao, 250 ml cafea neîndulcită, zmeură, frunze de mentă, pentru decor

Reţetă de tiramisu pas cu pas

Bate gălbenuşurile cu zahărul până când se deschide compoziţia la culoare, apoi încorporează esenţa de rom.

Pune treptat câte o lingură de mascarpone în bolul cu crema de gălbenuşuri, mixând după fiecare, până când epuizezi toată cantitatea. Separat, bate smântâna rece până devine spumă, apoi adaug-o peste crema de mascarpone şi omogenizează.

Pregăteşte-ţi pahare mai înalte şi pune la baza lor câte o lingură de cremă. Înmoaie, foarte puţin, jumătăţi de pişcoturi în cafea şi aşază-le în pahare, acoperindu-le cu un alt strat de cremă. Alternează în acest fel încât să obţii două sau trei straturi.

Cerne cacaua peste paharul cu tiramisu, după care pune câte o mână de zmeură deasupra. Decorează cu frunze de mentă sau după preferinţă. Păstrează desertul în frigider, aproximativ două ore, înainte de servire.

Mai citeşte şi:

Sursa foto: Shutterstock



Recente

Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png