Tort cu mere şi nuci

Tortul cu mere şi nuci îţi încântă papilele gustative cu gustul său dulce-acrişor. Este un desert prietenos cu silueta ta, aşa că nu ezita să îl prepari chiar dacă te afli la dietă.
Ai nevoie de
2 căni făină
1 praf de copt
1 cană zahăr
1 praf de sare
2 linguri cacao
1 cană apă
¼ cană ulei
esenţă de rom
200 g nucă
6 mere
Pentru glazură
5 linguri zahăr
3 linguri apă
100 g unt
100 g lapte praf
zeamă de lămâie
Amesteci făina cu praful de copt,cacaua,zahărul şi sarea. Adaugi treptat apa,uleiul,esenţa şi nuca tăiată grosier. Tai cubuleţe 2 mere şi le încorporezi în aluat.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi ţii prăjitura la copt până când trece testul scobitorii. La final,o laşi la răcit.
Pentru glazură,dai în clocot apa cu zahărul,apoi stingi focul şi pui untul,laptele praf şi cacaua. Întinzi glazura înainte să se răcească şi decorezi cu merele rămase,tăiate felii şi stropite cu zeamă de lămâie.