Tort de ciocolată cu pepene verde
Dificultate medie / Preparare 1 h 15ʹ / 1 TORT
Ai nevoie de
Pentru blat150 g făină150 g nuci măcinate200 g unt4 ouă 1 praf de sare200 g zahăr1 linguriţă praf de copt160 g ciocolată neagră2 linguri cacao10 linguri gem de zmeurăPentru jeleu3 plicuri tort-gelee50 g zahărzeama de la 1/2 lămâie125 ml vin roşu dulce125 ml apă150 g miez de pepene verde, tăiat cubuleţePentru decormigdale, după gust
Topeşti untul cu ciocolata pe baie de aburi.
Separat, baţi ouăle cu zahărul şi cu sarea, apoi amesteci cele două compoziţii. Adaugi făina, praful de copt, cacaua şi nucile şi omogenizezi. Torni aluatul într-o tavă rotundă tapetată şi îl dai la cuptor la 180 ̊ C, până trece testul scobitorii. Scoţi blatul şi îl laşi la răcit, apoi îl tai în două felii. Întinzi jumătate din gem pe o felie, o aşezi pe cealaltă deasupra, pui restul de gem şi nivelezi.
Prepari tort-gelee-ul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, îl amesteci cu vinul, sucul de lămâie, zahărul şi apa şi fierbi amestecul 3 minute. Îl împarţi în două şi îl laşi la răcorit.
Aşezi pe toată suprafaţa tortului un strat de cuburi de pepene şi torni 2/3 din jeleu, apoi mai pui un strat de cuburi de pepene şi restul de jeleu. Dai la frigider peste noapte. Îl poţi decora cu migdale.