Tort de clătite cu fructe de pădure
Torturile nu trebuie preparat doar cu blat de pandişpan. Ce ai spune de o porţie de tort de clătite cu fructe de pădure?
Ai nevoie de
120 g făină
180 ml apă minerală
2-3 linguri amidon de porumb
1 praf de sare
ulei,pentru prăjit
1 borcănel gem de fructe de pădure
150 g fructe de pădure (zmeură,afine şi fragi)
zahăr pudră,pentru ornat
Cum se prepară
Cerni făina şi o amesteci cu puţină apă minerală,apoi încorporezi amidonul de porumb şi sarea. Torni restul de apă minerală şi omogenizezi până când obţii un aluat consistent. Îl dai deoparte 20 de minute,apoi îl amesteci din nou.
Ungi o tigaie cu ulei,o încingi şi coci clătitele pe ambele părţi. Din acest aluat obţii 8-10 clătite subţiri. Le laşi să se răcească.
La final,ca să asamblezi tortul,ungi clătitele cu gem şi le suprapui unele peste celelalte. Decorezi cu fructe de pădure proaspete şi pudrezi tortul cu zahăr. Îl dai la frigider cel puţin 2 ore.