Tratament pentru coşuri. 10 remedii naturiste pentru tenul tău problematic!

Tratament pentru coşuri  10 remedii naturiste pentru tenul tău problematic! png

Acneea dă bătăi de cap tinerilor, dar şi persoanelor în vârstă. Este deranjantă, indiferent de locul unde se situează. Dar avem pentru tine câteva opţiuni de tratament pentru coşuri. E vorba de 10 remedii naturiste pentru tenul tău problematic.

Tratament pentru coşuri

Coşurile minore, multiple, sau acneea agresivă dau bătăi de cap femeilor. Încearcă mereu să le ascundă cu produse de make-up, dar nu este întotdeauna o soluţie bună. Cosmeticele pot duce la agravarea problemelor tenului de aceea e mai bine să tratezi înainte să fardezi.

Iată ce remedii naturiste poţi folosi pe tenul tău, pentru coşuri:

Cartof crud pentru coşuri şi acnee

Ia un cartof crud alb şi taie o felie. Lipeşte-o pe cele mai afectate zone. Las-o să acţioneze 5-10 minute. Carfotul reduce inflamaţia coşurilor.

Fulgi de ovăz

Macină un pumn de fulgi de ovăz şi amestecă făina cu apă. Lasă masca pe ten timp de 15 minute, apoi spală-te.

Gălbenuş de ou

Bate-l bine şi apoi aplică-l pe tenul curat. Lasă-l să se usuce 10 minute şi apoi spală-te cu apă călduţă. Repetă tratamentul o dată pe săptămână până la ameliorare.

Mere cu miere pentru coşuri

Rade un sfert de măr şi amestecă-l cu o linguriţă cu vârf de miere. Amestecă bine de tot şi pune masca pe ten. Las-o să acţioneze 20 de minute, apoi spală-te pe faţă..

Bicarbonat de sodiu

Amestecă 2-3 linguriţe de bicarbonat cu puţină apă, până când devine o pastă. Aplică pasta pe tot tenul şi las-o să se usuce. Apoi spală-te pe ten, normal. Mai poţi face o pastă pe care să o aplici doar pe zonele problematice, nu pe tot tenul.

10 remedii naturiste pentru coşuri

Ceai de mentă pentru coşuri

Infuzia luptă cu acneea şi reduce inflamaţiile. Îţi va împrospăta pielea. Dacă ai tenul foarte sensibil, testează ceaiul de mentă concentrat pe o porţiune de ten, pe maxilar. Infuzia de ceai de mentă trebuie să fie mai concentrată decât un ceai normal (2 plicuri la o cană).

Oţet cu sare

Amestecă oţet cu sare fină şi puţină apă. Pune amestecul pe faţă doar 5 minute, nu mai mult. Clăteşte cu apă rece din belşug.

Ghimbir pentru 

Sucul plantei calmează inflamaţiile şi tratează coşurile. După câteva zile de folosire, problemele vor dispărea de pe ten. Sucul se pune pe faţă, se lasă 5-10 minute şi apoi se clăteşte.

Citeşte şi: Tratamentele şi procedurile care te scapă de coşuri şi acnee

Ulei de arbore de ceai

Uleiul se găseşte în toate farmaciile. Curăţă tenul bine şi aplică direct pe coşuri, cu un băţ de urechi. Lasă să acţioneze câteva ore sau peste noapte. Curăţă tenul apoi cu apă micelară sau loţiune tonică.

Citeşte şi: Măşti cu argilă pentru ten. 12 măşti pentru ten gras, uscat, mixt sau cu acnee

Castravete

Sucul de castravete calmează acneea şi închide porii. Se tine pe faţă timp de 15 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Citeşte şi: Ce probleme de sănătate ascund coşurile de pe faţă?

Sursa