Cum transformi o simplă excursie într-o experienţă inedită

1 75620 original jpg jpeg

Călătoriile ne oferă ocazia de a cunoaşte culturi şi obiceiuri diferite sau de a interacţiona cu persoane care au valori şi principii de viaţă aparte. Oriunde poţi găsi locuri speciale, important este să ştii cum să te bucuri de ele!

Renunţă să ai aşteptări

Cu multe luni înainte să plece în vacanţă, oamenii se uită la poze cu locul pe care urmează să-l viziteze şi îşi formează anumite aşteptări. Însă, de multe ori, realitatea nu se potriveşte cu descrierea din cărţi sau cu imaginaţia noastră şi de aceea am putea fi dezamăgite. Ideal ar fi să nu ne mai gândim la cum va fi, pentru că astfel ne va fi mai uşor să acceptăm părţile negative ale locului respectiv şi ne vom putea bucura de vacanţă.

Porneşte în drumeţii

Când îţi faci bagajul, asigură-te că iei cu tine cea mai confortabilă încălţăminte. Cea mai bună modalitate de a cunoaşte un oraş este să-l explorezi mergând pe jos. În acest fel, vei înţelege mai bine cum trăiesc oamenii, vei avea ocazia să interacţionezi cu ei şi vei descoperi locuri interesante, care nu sunt menţionate în broşuri sau hărţi.

Adoptă un ritual

Secretul unei experienţe de neuitat, este să ai un ritual cât timp te afli în locul respectiv.  Spre exemplu, ai putea să-ţi faci un obicei din a merge în fiecare zi, la o anumită cafenea, să iei o gustare. Astfel, vei simţi mai bine energia locului şi vei avea ocazia perfectă să te odihneşti.

Aventura este mai aproape decât crezi

Nu trebuie să parcurgi mii de kilometri ca să ai parte de experienţe inedite. Urcă-te în tren sau în maşină şi porneşte într-o aventură la tine în ţară. Chiar şi o singură zi de vacanţă îţi poate schimba percepţia asupra lumii dacă interacţionezi cu oameni speciali sau mergi în locuri care să te inspire.



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg