Uleiul de ricin poate fi folosit ca atare sau combinate cu alte ingrediente, în funcţie de nevoile părului tău, este ieftin şi, cel mai important, nu este nevoie să petreci ore în şir la salon pentru tratamente costisitoare.

Găseşti, mai jos, câteva reţete de măşti pentru căderea părului, pe bază de ulei de ricin:


Masca de păr cu ulei de ricin şi coniac

Te surprinde combinaţia? Atunci ar trebui să ştii că băutură alcoolică are un efect tonic asupra scalpului, stimulează circulaţia sângelui, fortifică foliculii şi contribuie la încetinirea căderii părului în sezonul rece. Potrivit ele.ro, în combinaţie cu uleiul de ricin, coniacul îşi dublează beneficiile. Iată de ce ingrediente ai nevoie:

- jumătate de ceaşcă de ulei de ricin
- 3 linguri de coniac (dacă nu ai, poţi folosi votcă)
- 1 ou

Bate întâi ouăle, apoi adaugă uleiul şi coniacul. Poţi aplică masca fie cu degetele, fie cu o perie pentru vopsirea părului. După 1-2 ore, o poţi clăţi cu apă călduţă, apoi este nevoie de o samponare.

Masca de păr cu ulei de ricin şi gălbenuş

Fortifică-ţi firele de par şi ajută-ţi podoabă capilară să se regenereze mai uşor cu această masca pe baza de ulei de ricin. După ce prepari măscuţă, prin combinarea ingredientelor, trebuie să o laşi să acţioneze pe par cel puţîn o ora, pentru că acizii graşi să aibă timp să între în structura firelor. Iată de ce ingrediente ai nevoie:

- jumătate de ceaşcă de ulei de ricin (sau o cantitate mai mare dacă ai părul lung şi voluminos)
- 1 gălbenuş
- 1 capsulă de vitamina A uleioasă

Citeşte şi: Cum te machiezi dacă ai pleoapele căzute. Trucuri recomandate de make-up artişti

Masca de păr cu ulei de ricin şi banană

Această masca te va ajută să combaţi căderea părului, dar în acelaşi timp să obţii o podoabă capilară mai strălucitoare şi mătăsoasă. După câteva utilizări, vei vedea că părul tău are un aspect mai sănătos şi este mult mai puternic. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepară masca de par:

- jumătate de ceaşcă de ulei de ricin
- jumătate de banană pasată până când obţii un piure fin
- 1 lingură de miere

Masca poate fi aplicată pe părul uscat sau pe părul umed. Maseaz-o bine pe tot scalpul, pentru a accelera asimilarea substanţelor benefice, dar şi pentru a stimula circulaţia sângelui. După jumătate de ora, poţi spală părul că de obicei.

Citeşte şi: 5 moduri greşite prin care femeile aplică fondul de ten. Cel puţin 3 le faci şi tu


Masca de păr cu ulei de ricin şi ulei de cocoş

Uleiurile vegetale sunt fantastice pentru sănătatea părului, întrucât ajută firele de par să crească mai repede, le fortifică, contribuie la regenerarea lor, previne deteriorarea lor şi, cel mai important, combate căderea lor, mai ales în timpul toamnei. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

- jumătate de ceaşcă de ulei de ricin
- 4 linguri ulei de cocoş
- 2 linguri ulei de măsline

Amestecă uleiurile şi aplică masca pe părul umed, având grijă să o distribui uniform. Este bine să o laşi să acţioneze întreagă noapte, dacă vrei să obţii cele mai bune rezultate. Samponeaza bine părul, pentru a îndepărta urmele de ulei.