Potrivit comunicatului emis de Palatului Buckingham, postat şi pe contul oficial de Instagram al ducilor de Sussex, Meghan Markle a născut luni un băiat. Copilul are o greutate de 3,9 kg şi amândoi se simt bine. Ducesa a intrat în travaliu luni dimineaţă, iar prinţul Harry a stat alături de ea.

Palatul Buckingham a anunţat printr-un comunicat de presă că Regina este ”încântată” de vestea că nepotul ei a devenit tată.

”Alteţa sa regală Ducesa de Sussex a născut un băiat la ora 05.26. Copilul cântăreşte 7lbs 3oz (n.r. 3,260 kg). Ducele de Sussex a fost prezent la naştere. Regina, Ducele de Edinburgh, Prinţul de Wales, Ducesa de la Cornwall, Ducele şi Ducesa de Cambridge, Lady Jane Fellowes, Lady Sarah McCorquodale şi Contele Spencer au fost informaţi şi sunt încântaţi. Mama ducesei, Doria Ragland, care se bucură de venirea pe lume a primului ei nepot, este alături de alteţele lor regale la Frogmore Cottage”, este mesajul transmis de Palatul Buckingham.

Meghan Markle şi prinţul Harry au fost rezervaţi în declaraţii în ceea ce priveşte venirea pe lume a primului lor copil. Ducii de Sussex au decis să nu îşi prezinte bebeluşul pe scările din faţa spitalului, aşa cum a făcut de fiecare dată Kate Middleton, încălcând astfel încă o regulă a Casei Regale.

 

Ce titlu va purta copilul ducilor de Sussex

Copilul este al şaptelea în linia succesiunii la tronul britanic, după prinţul de Wales (prinţul Charles), ducele de Cambridge (prinţul William) şi cei trei copii ai lui - prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis -, şi ducele de Sussex (prinţul Harry), şi al optulea strănepot al reginei Elizabeth II.

Copilul nu va avea titlu de Alteţă Regală, prinţ sau prinţesă decât dacă va interveni regina Elizabeth, pentru că regele George V a limitat titulaturile regale în 1917.

Fiind băiat, el va putea folosi un titlu nobiliar al lui Harry - Earl of Dumbarton.

Prinţul Harry şi Meghan Markle, căsătoriţi în luna mai 2018, au anunţat sarcina pe 15 octombrie 2018, prima zi a turneului lor în Australia şi Noua Zeelandă.

 

Sursă: The Guardian