„Toată copilăria mea, şi mai apoi adolescenţa au fost umbrite de răutăţile colegilor de şcoală legate de culoarea pielii mele. Am sperat că, odată cu trecerea la democraţie, cu eliberarea de sechelele comuniste, cu deschiderea către Vest, cu evoluţia socială, aceste lucruri vor dispărea. Discriminarea rasială în Europa anului 2019 pare scenariu de film. Din păcate, copila mea trăieşte acelaşi scenariu pe care eu l-am suportat când aveam vârsta ei. Pentru că este de culoare. Pentru că şcoala în care învaţă NU ia măsuri. Pentru că părinţii copiilor care o jignesc şi o fac zi de zi iau asta ca pe o normalitate.

Pentru că violenţa este, practic, una dintre materiile care se predau' cu brio în şcolile din România. Joi, fetiţei mele i-a fost spartă dantura de către un coleg care nu e la primul incident de genul acesta. Bullyingul repetat la care este supusă Serena de către acest copil a fost tolerat de şcoală, plângerile mele ai fost considerate răsfăţ TV', a scris Laurette pe Facebook.

Citeşte şi: Andreea Antonescu n-are noroc în dragoste. Artista s-a despărţit de Ştefan Manolache

„Astăzi, mă văd nevoită să cer public doamnei ministru a Învăţământului să ne facă dreptate. Da, suntem de culoare. Dar asta nu ne face neoameni. Copilul meu este un copil educat crescut cu mult sacrificiu de o mamă singură. Copilul meu nu trebuie bătut, scuipat, batjocorit doar pentru că are o altă culoare a pielii. Sunt o mama singura si lupt nu doar cu un sistem indiferent, ci si cu o mentalitate extrem de primitiva. Scoala nu face nimic pentru a mi proteja fetita. Pentru ca daca ar fi facut, nu ajungeam in situatia de a o aduce acasa mutilata de acelasi coleg care in timp a mai lovit o de nenumarate ori. Poate ca orice mama ar fi avut instinctul de a calca in picioare tot in jur in acel moment in care si a vazut copilul plin de sange si cu dinţişorul spart .Dar, in ciuda pielii mele ciocolatii, nu sunt animal. Mi am stavilit impulsul si am incercat sa imi caut dreptatea la conducerea scolii. Care musamalizeaza intregul incident. Asa ca cer public doamnei ministru, dascal la randul ei, sa mi ajute fetita. Sa i spuna dansa ca scoala nu inseamna numai batai si jigniri, ci este locul in care va invata sa scrie, sa socoteasca, sa rada, sa respecte, sa pretuiasca, sa iubeasca, sa isi faca prieteni si sa isi aminteasca, peste ani, cu drag si nostalgie de doamna' ei. Va rog nu mi schingiuiti sufletul copilei mele doar pentru ca s a nascut mulatra.”, a mai scris Laurette.

Laurette este cunoscută pentru apariţiile de la TV, în urmă cu aproape zece ani, ea întâlnindu-şi tatăl biologic în emisiunea lui Cătălin Măruţă de la PRO TV.

Citeşte şi: Avertisment pentru cei care ţin post. Profesorul Mencinicopschi a explicat care sunt alimentele care te pot îmbolnăvi

„Uneori am simţit lipsa tatălui meu, dar mama a avut grijă să-mi fie şi mamă şi tată. Poate dacă era şi tata lângă noi, i-ar fi fost mamei mai bine. Ea nu prea ne-a vorbit despre asta. Mi-a spus însă că semănăm foarte bine, că ei s-au iubit mult, că el era foarte deştept. Uneori am simţit lipsa tatălui meu, dar mama a avut grijă să-mi fie şi mamă şi tată. Poate dacă era şi tata lângă noi, i-ar fi fost mamei mai bine. Ea nu prea ne-a vorbit despre asta. Mi-a spus însă că semănăm foarte bine, că ei s-au iubit mult, că el era foarte deştept”., mărturisea ea despre Christian Atindehou, cel care a părăsit-o pe Laurette pe când avea patru luni.