La câteva zile după ce a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă, Anca Serea a explicat, prin intermediul unui mesaj postat pe contul personal de socializare, de ce a apelat la cezariană. 
 
”Naşterea micuţei Leah-Maria, bebeluşa cu ochii de azur! ? Iată că a venit pe lume şi cea de-a şasea minune a familiei noastre, o fetiţă minunată, pe care am aşteptat-o cu drag. Naşterea ei nu a fost însă una uşoară, motiv pentru care sunt convinsă că va fi un copil special. Vă povestesc pe scurt aici cum a decurs. 
 
Deşi eram convinsă că voi naşte natural şi de această dată, destinul a vrut că lucrurile să fie altfel. Toată sarcina a decurs normal, fără vreo problema de sănătate. Atât bebeluşa cât şi eu am fost bine, însă săptămâna trecută, în urmă unei ecografii efectuate pentru că se apropia termenul naşterii am aflat o veste şocantă: Leah se află în prezentaţie pelvină. M-am speriat puţin, recunosc, că ştiam cât de cât ce înseamnă, respectiv că nu voi mai putea naşte natural. Am discutat cu domnul doctor şi m-am informat iar lucrurile păreau să aibă o rezolvare. 
 
Domnul doctor prof. Herghelegiu, căruia ţin să îi mulţumesc pe această cale pentru răbdarea şi priceperea de care a dat dovadă, este un medic minunat şi o spun fără a fi subiectivă. Dumnealui mi-a monitorizat toate sarcinile şi naşterile şi am încredere deplină în profesionalismul sau. A reuşit să o intoarcă pe bebeluţă în poziţie normală pentru a se naşte, însă m-a avertizat că este posibil să se mai răsucească până la termen. 
 
Miercuri, 14 august, în jurul prânzului am început să simt cum pierd lichid amniotic, însă pentru că la naşterile anterioare membranele au fost rupte de medic, nu eram sigură dacă ceea ce simt este ruperea apei. Aşa că pentru siguranţă am mers la domnul doctor, la Spitalul Sanador. Acolo, mi s-a rupt cu siguranţă apa, căci am simţit o cantitate mare de lichid amniotic, iar domnul doctor a zis că trebuie să ne grăbim. La ecograf ni s-a confirmat ceea ce bănuiam şi ne temeam: micuţa se răsucise din nou şi se aşezase în poziţie transversă, şi mai dificilă. Aşa că naşterea cezariană era obligatorie. Nu pot să neg că mi-a fost teamă de intervenţia chirurgicală, pentru că toate naşterile fuseseră naturale, însa cu ajutorul anesteziei şi al mâinilor iscusite ale domnului doctor nu am simţit aproape nimic. Iar operaţia a durat 45 de min. Mulţumesc echipei”, a scris Anca Sere ape contul de socializare.