Felia din tortul regal ar putea să fie cumpărată cu un preţ estimat între 200 şi 500 de lire sterline, în jur de 235 şi 585 de euro, potrivit news.ro. Iniţial, această felie (foto 1 galerie) a fost oferită cadou de regina-mamă Moyrei Smith, una dintre angajatele de la Clarence House. Curiosul lot măsoară 20 pe 17 centimetri şi este decorat cu un blazon regal albastru, auriu şi roşu.

Prăjitura şi glazura sa au fost păstrate ca dovadă peste timp în folie de plastic, într-o cutie decorativă din metal cu mesajul "Foloseşte cu grijă". A fost vândută prima dată în 2008 unui colecţionar. Chris Albury, specialist în amintiri regale de la casa de licitaţii, a avertizat viitorul proprietar: "Deşi pare într-o stare foarte bună de conservare, vă sfătuim să nu mâncaţi această prăjitură", a spus el, înainte de a asigura: "Dar după 40 de ani, e clar că e menită să dureze".

Torturile de nuntă în familia regală britanică au o însemnătate aparte. Au o istorie de secole şi au fost punctul principal de atracţie atât pentru miri şi invitaţii lor, cât şi pentru admiratorii din toată lumea.

Tortul de la nunta reginei Elisabeta cu prinţul Phillip - un tort de fructe înalt de 9 metri – a avut ascunse la interior mai multe obiecte de valoare. Printre acestea, mai multe piese unice din argint: o monedă, un clopoţel, un nasture, un degetar, un inel.

În tradiţia britanică, aceste obiecte semnifică anumite lucruri: degetarul şi nasturele simbolizează burlăcia, moneda de argint - bogăţia, iar inelul căsătoria.

FOTO Profimedia