Excursie de toamnă în Banat

1 47729 original jpg jpeg

Peisaje ruginii, frunze care cad, poteci bătătorite... Este un peisaj de toamnă desprins parcă din tablouri. Există însă şi în realitate, dacă alegi să evadezi din cenuşiul oraşului într-o excursie în Banat.

Aici,chiar şi trei zile îţi sunt de ajuns ca să-ţi reîncarci bateriile. O oprire la Băile Herculane,o vizită la Anina,un orăşel ascuns printre Munţii Banatului,ori o plimbare cu mocăniţa şi gata,ai energie cât pentru o lună întreagă!

De la Trei Ape,la Băile Herculane

Poţi începe cutreieratul cu Staţiunea Trei Ape,fiind situată foarte aproape de Reşiţa,la confluenţa pârâurilor Semenic,Grădiştea şi Brebu. Apoi,o oprire la Anina,de unde poţi face o plimbare de neuitat cu mocăniţa,până la Oraviţa. Peisajele sunt năucitoare,cu văi abrupte,pârâiaşe neliniştite,dar şi multe tuneluri. O altă zi o poţi rezerva numai pentru staţiunea Băile Herculane. Aici timpul parcă a stat în loc,căci nicăieri parcă trecutul nu se îmbină mai frumos cu prezentul. Clădirile de pe vremea când dacii se luptau cu romanii te vor impresiona,cu siguranţă.

Drumeţii,cât cuprinde

Pentru iubitorii de drumeţii şi de peisaje sălbatice,Munţii Banatului sunt ideali. Fie că mergi pe Valea Cernei,fie că alegi Cheile Nerei sau Munţii Semenic,nu ai cum să te plictiseşti. Aerul puternic ozonat te va umple de energie,iar priveliştea care se va deschide de pe vârful Semenic îţi va tăia respiraţia. Şi nu în ultimul rând,poţi alege să te plimbi pe uliţele satele tradiţionale bănăţene Văliug sau Brebu Nou.

Unde te poţi caza

Cazarea nu este o problemă pentru cei care aleg un sejur în Banat. În staţiunile Trei Ape,Băile Herculanesau în oraşele Reşiţa şi Caransebeş sunt sunt hoteluri şi căsuţe de închiriat pentru toate buzunarele. Poţi alege să mergi şi cu cortul,câci în zonă sunt amenajate şi locuri de campare.



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg