În 2018, cei de la FBI au anunţat că au găsit perechea de pantofi roşii care a apărut în faimosul film realizat de Metro-Golden-Meyer în 1939. Fuseseră daţi dispăruţi de 13 ani!

CNN a dezvăluit că poliţiştii FBI, împreună cu alţi agenţi federali din Chicago, Atlanta şi Miami, au organizat o întreagă operaţiune de recuperare a celebrilor pantofi roşii. Se pare că totul a fost posibil cu ajutorul unui bărbat, care l-a contactat pe agentul de asigurări ai pantofilor şi i-a spus că îl poate ajuta să-i găsească.

Întreaga operaţiune s-a mutat în Minneapolis deoarece poliţiştii aveau acolo numeroşi suspecţi şi au fost nevoiţi să continue investigaţia acolo. Şi bine au făcut, pentru că au avut, în sfârşit, rezultatul mult dorit!

Faimoşii pantofiori, asiguraţi pentru 1 milion de dolari, sunt doar una dintre cele patru perechi de încălţări purtate de Garland în film. Au fost furaţi în august 2005, din Muzeul Judy Garland, deschis în 1975 în casa în care actriţa a locuit în copilărie, în Grand Rapids, Minnesota.