Un expert în machiaj a dezvăluit care sunt lucrurile de care trebuie să ţii cont atunci când alegi un fond de ten, dar şi cum obţii un look natural. 

Sharon Park, director de marketing al brandului Il Makiage, a dezvăluit care sunt cele trei lucruri de care trebuie să ţii cont atunci când cumperi un fond de ten: formula, nunanţa şi aplicarea.

Există câteva trucuri ce te vor  ajuta să alegi produsul perfect pentru tipul tău de piele.

Citeşte şi: Ce ţi se potriveşte: fond de ten sau cremă colorată?

În primul rând, citeşte cu atenţie ingredientele de pe etichetă. Nu trebuie să ignori faptul că pielea ta ar putea avea de suferit dacă foloseşti produse nepotrivite.

"Atunci când imi cumpăr un fond de ten, îl testez pe gât. Nu testez nimic direct pe faţă", a declarat ea.

Odată ce ai găsit produsul ce ţi se potirveşte, e momentul să alegi nuanţa potrivită, probabil cea mai dificilă parte a întregului proces.

"Nuanţa trebuie să fie cât mai aproape de tenul tău. Trebuie să ţii cont de faptul că pielea de pe faţă nu are aceeaşi culoare. De obicei, centrul feţei este mai deschis. Gâtul şi pieptul sunt zonele care indică cel mai bine culoarea tenului tău. Aşadar, asigură-te că foloseşti fondul de ten şi în aceste zone", a explicat ea.

Un truc bun este să îţi exfoliezi pielea înainte de a încerca un fond de ten, mai spun e ea.

Pe de altă parte, specialista susţine că nu există doar un singur loc unde poţi încerca produsul înainte de a-l cumpăra.

"Poate fi gâtul, pieptul, pomeţii sau încheietura mâinii. Totul depinde de persoană. Totodată, poţi alege o nuanţă mai închisă decât culoarea ta naturală dacă vrei să arăţi bronzată, însă, în acest caz, asigură-te că foloseşti fondul de ten şi pe gât şi piept", a mai spus ea. 

Pentru ca fondul de ten să arate impecabil pe tot parcursul zilei este necesar să foloseşti un primer, pudră şi un spray de fixare. 

Sursă: Daily Mail