Regina Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, a fost internată în spital, pentru o noapte, pe 20 noiembrie, unde a fost supusă unor controale medicale, după ce şi-a anulat o vizită în Irlanda de Nord. În urma acestui episod, medicii i-au recomandat Majestăţii Sale o perioadă de odihnă, de două săptămâni, timp în care nu va onora vizitele oficiale pe care le avea programate, aşa cum a anunţat Palatul Buckingham.

De asemenea, în tot acest timp, ea are voie să facă sarcini uşoare, cum ar fi trimiterea unor mesaje video şi participarea la conferinţele online. Regina va sta două săptămâni acasă, iar în această perioadă, medicii o va evalua pentru a-i spune care este cel mai bun moment pentru a-şi continua îndatoririle publice.

Citeşte şi: Regina Elisabeta a II-a a aruncat cu pantofi după Prinţul Philip. Întâmplarea a fost filmată şi ţinută secret în arhive

Boris Johnson a spus că a vorbit cu Majestatea Sa şi pare că se află, în acest moment, într-o formă bună: „Pare într-o formă foarte bună. Doctorii ei i-au spus că trebuie să se odihnească şi cred că trebuie să respectăm şi să înţelegem asta. Cred că toată ţara îi doreşte tot binele‟, a spus premierul Marii Britanii.

De asemenea, pe lângă recomandările medicilor, Regina trebuie să accepte şi alte schimbări la care nu s-ar fi aşteptat, în urmă cu câteva luni. Despre ce este vorba?