Alimentaţia vegetariană – modă sau mod de viaţă?

1 56328 original jpg jpeg

O vorbă din popor spune că „suntem ceea ce mâncăm“. Adevărat! Alimentaţia de zi cu zi are un impact major asupra stării noastre de sănătate. Ce aleg cei mai mulţi dintre noi?

I-am provocat pe câţiva împătimiţi ai cărnii să ne spună ce înseamnă pentru ei alimentaţia vegetariană şi cum „traduc“ un stil de viaţă sănătos. De cealaltă baricadă îi avem pe cei care,uşor,uşor,au renunţat la gustul savuros al produselor de origine animală şi au început să-l descopere regimul vegetarian.

 Alina Nauiu,25 de ani,Bucureşti:„Nu simt lipsa produselor de origine animală“ 

De 4 ani am renunţat la carne din convingerea că fiecare fiinţă merită să trăiască. Nu simt lipsa produselor de origine animală pentru că nici înainte nu prea le consumam. Pentru mine,alimentaţia vegetariană este un stil de viaţă fără îndoială. Nici nu îi văd sensul altfel şi nici nu cred că aş fi putut îmbrăţişa acest mod de viaţă,dacă l-aş fi adoptat doar pentru că este la modă.

70d6530ebc783411159fcc9957a88dd3 jpg jpeg

Valentin S.,27 de ani:

Am trecut la vegetarianism acum doi ani,fiindcă am avut o perioadă  în care consumam multă carne şi simţeam nevoia să fac o schimbare. Am reuşit să mă autoeduc,să elimin dorinţa de a mânca preparate pe bază de carne. Dacă vrei să faci o astfel de schimbare,trebuie să fii convins că-ţi doreşti alt stil de viaţă. Altfel,te vei întoarce în scurt timp de unde ai plecat.

e992a39b8690280f13235c6183d3a877 jpg jpeg

Livia Drăgan,24 de ani,Bucureşti:„Am avut o motivaţie de ordin moral“

Trecerea spre o dietă vegetariană se face cu uşurinţă atât timp cât ai o motivaţie de ordin moral. Eu am devenit vegană în urmă cu doi ani,când am realizat că,din punct de vedere moral,nu există nicio diferenţă între animalele de companie,pe care le privim ca pe membri ai familiei,şi cele considerate „de sacrificiu“,pe care le exploatăm pentru carne,produse lactate,ouă,piele etc.  În plus,consider că astfel mă pot menţine sănătoasă,chiar dacă nu mai mănânc lactate şi carne.

22941a5effdd62eaee590d4f2ba98b10 jpg jpeg

Cătălina C.,31 de ani,Bucureşti:„Organismul meu nu mai poate digera carne“

Am o alimentaţie vegetariană de aproape  8 ani. Mai întâi am renunţat la carne,apoi la lactate şi nu mi-e greu,pentru că încerc de fiecare dată să mă bucur de legumele de sezon. De obicei mănânc salate,supe,ciorbe şi alte mâncăruri pe care le combin cu tot felul de seminţe şi nuci. Am decis să fac asta,în primul rând,pentru că organismul meu nu mai poate digera carne şi,apoi,pentru că simţeam nevoia unei schimbări în bine.

d2f56d7c19e9898112a03ce12dc5468a jpg jpeg

Ioana Moldvoveanu, 25 de ani,Câmpina:„Sunt adepta alimentaţiei diversificate“

În ultimii ani,regimul de viaţă vegetarian a câştigat tot mai mulţi adepţi,dar eu consider că este mai degrabă o modă. Nu zic că nu îmi plac la nebunie salatele,fructele şi legumele,însă rămân la părerea că dieta vegetariană nu oferă organismului toate substanţele nutritive. Un stil de viaţă sănătos înseamnă să ai o alimentaţie echilibrată şi diversificată.

8237064d4f522188763ad6c31b5191b5 jpg jpeg

Dana C.,32 de ani,Bucureşti:„Echilibrul este secretul unui stil de viaţă sănătos“

Nu sunt vegetariană,dar nici nu fac exces de produse de origine animală. Încerc să consum proteine de calitate,dar şi seminţe,ciuperci,dovlecei,precum şi legume şi fructe de sezon. Consider că echilibrul este secretul unui stil de viaţă sănătos.

358c8dbe9861e321ae5e0e20184b987e jpg jpeg

Gabriela Iancu,43 de ani,Bucureşti:„Nu cred că aş putea elimin carnea din alimentaţie“

Fiecare îşi pune în farfurie ce-i place să mănânce. Orice alegere ar face,este bine să o facă în deplină cunoştinţă de cauză. Pentru mine vegetarianismul este un stil de viaţă,unul chiar sănătos,cu multe avantaje pentru organism,dar doar atât... fiindcă nu cred că aş putea să elimin carnea din alimentaţie.

dd5afb8a6f27cee7d8cf1660b293b882 jpg jpeg

Citeşte şi:

Te tentează o dietă vegetariană? Iată care sunt avantajele!

A fi sau a nu fi...vegetariană



Recente

vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg