Ştiai că limbajul non-verbal îţi poate deschide multe uşi?

1 66040 original jpg jpeg

Unele gesturi pot avea mai multă putere de convingere decât sute de cuvinte la un loc. De fapt, numeroase experimente şi studii în domeniu au scos la iveală că limbajul non-verbal poate să deschidă multe uşi. Despre ce este vorba, află în rândurile de mai jos.

Cunoaşterea limbajului trupului poate fi un adevărat as în mânecă. De-a lungul timpului,ştiinţa care studiază cititul gesturilor unei persoane s-a dovedit a fi un aliat de încredere în a obţine ce ne dorim. Multe lucruri pot fi rezolvate având o atitudine potrivită.

Ca să impresionezi la un interviu pentru job

Ai fost invitată la uninterviu? În loc să stai aşezată în sala de aşteptare,adoptă două poziţii eficiente,spun cercetătorii. Ridică braţele în sus,în formă de V sau mergi la baie şi stai cu mâinile în şolduri timp de două minute.

Se pare că aceste două poziţii reduc stresul şi dau senzaţia de control asupra situaţiei.

Poţi linişti copiii neastâmpăraţi

O voce caldă,lentă,are un efect de calmare asupra copiilor,în timp ce un ton ridicat şi grăbit poate stimula furie sau chiar teamă. Aceste constatări au apărut în rezultatele unui studiu efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Maryland,Baltimore (SUA).

Explică-le copiilor aceste tehnici şi învaţă-i să se joace un joc în care trebuie să spună o propoziţie şi apoi să aştepte cinci secunde până să rostească altă propoziţie.

Să-l cucereşti la întâlnire

Dacă vrei să îţi cucereşti partenerul cu care ai ieşit la întâlnire,fă următorul gest. Odihneşte-ţi mâna pe masă,având degetele îndreptate spre alte persoane. Vei primi semnale că interlocutorul a luat act despre interesul tău faţă de persoana lui. 

La serviciu

Îţi poţi face prieteni la serviciu prin gesturi simple,dar eficiente. Contactul fizic de o fracţiune de secundă poate să lege prietenii. Atinsul stimulează producerea de oxitocină şi creşte sentimentul de încredere în sine.

De asemenea,persoanele tactile se bucură de scăderea nivelului de cortizon,hormonul stresului,aşa cum mai este cunoscut.

Aşa poţi slăbi mai uşor

Un studiu publicat în Jurnalul de Cercetări a Consumatorilor sugerează că persoanele care ţin dietă,dacă îşi încordează muşchii atunci când au de ales între câteva bomboane şi un măr,de exemplu,aleg gustarea sănătoasă.

Când ai nevoie să fii creativ

Oamenii de ştiinţă din Singapore au descoperit că e bine să gesticulezi cu ambele mâini în timp ce participi la o şedinţă de creaţie. Persoanele care îţi explică punctele de vedere cu mâinile au mai multe idei decât cei care stau cu mâinile blocate.



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg