Top 10 femei excepţionale:Maria Hulea i-a învăţat pe olteni să se implice

1 48322 original jpg jpeg

Maria este o olteancă aprigă, plină de energie, care şi-a pus cunoştinţele şi timpul în slujba oamenilor din zona natală, comuna Arcani, judeţul Gorj. Cum a început?

În anul 2000,Maria a descoperit că biserica de lângă cimitirul din comună ajunsese o paragină,deşi era un monument istoric de cea mai mare importanţă. Aşa i-a venit ideea să mobilizeze obştea,presa locală,autorităţile pentru salvarea ei,deşi abia trecuse printr-o dramă personală,înmormântarea soţului. A adunat bani şi a sensibilizat oamenii,dar n-a fost uşor.Restaurarea a durat trei ani,dar a reuşit. În 2006,biserica a fost resfinţită şi de atunci se ţin slujbe acolo. Faptul că eforturile ei n-au fost în zadar a încurajat-o. A trecut la proiecte de mai mare anvergură:a fondat o asociaţie pentru dezvoltarea comunităţilor din nordul Olteniei,o organizaţie a proprietarilor de pădure care să le protejeze interesele. 

Pentru această idee,a trebuit să înveţe să obţină fonduri europene,cu care a ajutat sătenii să se califice în diverse meserii,iar apoi să-şi găsească locuri de muncă. Şi pentru că iubeşte locul în care s-a născut,s-a implicat în editarea şi publicarea monografiei „Memoria brazdei”,scrisă de un fiu al satului Frânceşti,aparţinând comunei Arcani.

simeon stalpnicul png

Dar cel mai important lucru este pentru Maria acela că i-a învăţat pe oameni să se implice în problemele obştei lor,să nu mai aştepte ca alţii să le rezolve problemele. În final,şi ei au început să-şi dorească o altfel de viaţă.

simeon stalpnicul png

Mini CV Maria Hulea

Data naşterii:06.03.1946,comuna Arcani,jud. Gorj

Profesia:profesor de biologie,acum pensionară.

Familie:3 copii,4 nepoţi

A mobilizat sătenii la restaurarea bisericii din sat,a înfiinţat Asociaţia "Fiii satului" Frânceşti,a contribuit la calificarea a 25 de tineri în meseria de zidar şi la apariţia monografiei comunei Peştişani.

simeon stalpnicul png

Nu uita!

Începem,din acest număr,prezentarea primelor două femei intrate în topul nostru. În săptămânile viitoare,vei cunoaşte celelalte propuneri ale cititoarelor. Apoi,vei putea vota pe site povestea care te-a impresionat.

Eşti înscris automat la extragerea finală pentru un telefon LG T310 Cookie. Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi şi publicaţi în ediţia din 6 mai 2011.

Costul unui SMS este de 0,30 euro cenţi şi este valabil în reţelele Orange,Cosmote şi Vodafone. În plus,pentru fiecare SMS trimis,vei primi Gratuit,sfatul revistei Click! pentru femei.



Recente

Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg